kapat

22.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cep telefonuyla internette sörf
Ceple internette dolaşmak isteyenler için modeller hazır. Operatör şirketler de hizmete başlayacaklarını duyuruyorlar

Cep telefonunuzdan internete girmeye artık ramak kaldı. Bundan böyle elektronik postalarınızı takip edebilecek, uçak biletinizi ayırtabilecek, istediğiniz şehrin hava durumunu öğrenebilecek ya da sinemaya gitmek için filmlerle ilgili bilgilere internet adresine girerek anında ulaşabileceksiniz. Cep telefonuyla internete girmek üzere operatör şirketler de çalışmalarını tamamlıyorlar. Son olarak İngiliz Orange ve Vodaphone firmaları 1 Kasım'dan itibaren bu hizmete başlayacaklarını ilan ettiler.

Türkiye'de de Turkcell ve Telsim cep telefonundan bu tip hizmetleri vermek üzere yatırımlara başladılar. Henüz internete girilemiyorsa da şu anda cep telefonundan çeşitli haberler yazılı olarak alınabiliyor, günlük falınız size ulaştırılabiliyor ya da elektronik posta okunabiliyor.

Bunun için Ericsson, Nokia, Motorola gibi firmalar internette surf yapmaya uygun cihazlarını üretmeye başlıyorlar.

Örnek modellerini dünyaca ünlü elektronik fuarlarında tanıtan şirketler çok yakında tüketicileri gelişmiş cep telefonlarıyla tanıştıracaklar. Motorola firması bu yıl sonuna kadar tüm modellerinin internete girmek için gerekli olan web tarayıcısını kapsayacağını ilan etti.

Ericsson firması internet tarayıcılı R380s modelini çok yakında Türk tüketicilerle tanıştıracak. İçinde modemini taşıyan R380s, hem GSM 900 hem de 1800 sistemlerinde çalışabiliyor. İçinde adres defteri, takvim, e-mail bulunduruyor. Dokunmatik ekrana sahip telefona sesle komut verilebiliyor.

Nokia firmasının internet için çıkardığı model ise 7110. Herhangi bir yazı yazmak istediğinizde telefonun kelimeyi tahmin etme özelliği bulunuyor. Bilgilerin daha rahat görülebilmesi için oldukça geniş bir ekranı bulunan 7110 modeli yıl sonuna doğru tüketicilerle buluşacak.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır