kapat

20.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kakaolu krem karamel
Malzemesi
* 1 litre süt
* 2 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı şeker (karamel için)

HAZIRLANIŞI
İki yumurtayı mikserle karıştırıp, bekletelim. Tencereye şekeri, kakaoyu ve nişastayı alıp karıştıralım. (Süt ilavesinden önce şeker ve nişasta karıştırırsa topaklanma olmaz.) Ardından sütü azar azar ilave ederek, karıştıralım. Çırpılmış yumurtaları da ekleyerek, karıştıralım. Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Yarım su bardağı şekeri bir tavaya alıp, şeker eriyip, karamelleşene dek pişirelim. Şeker eriyip, kahverengileştiğinde ateşten alalım. Karamel hâlini alan şekerden tek kişilik kâselere birer kaşık aktaralım. Karamelin üzerine birer kepçe sütlü tatlıdan gezdirip, soğumaya bırakalım. Karameller soğuduğunda buzdolabında birkaç saat bekletip, iyice soğutalım. Servis yapalım. Dilersek kâseleri düz servis tabağına ters çevirip de servis yapabiliriz.

Emine S. Beder


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır