kapat

11.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Erzik'i kullanamıyoruz

Türkiye'nin elinde büyük bir güç var. Şenes Erzik, UEFA Asbaşkanı, İcra Kurulu Asbaşkanı, ayrıca FIFA Hakem Komitesi Başkanı. Yani dünyadaki hakemlerin tek patronu. Ve de eski federasyon başkanımız. Türk futboluna büyük hizmetler vermiş. Ama doğru, ama yanlış. Birşeyler yapmış. Milli Takım, Moldova maçından sonra ağlaşıyor. Yok, hakem Alman kantonundanmış, tercih hakklarını hep Moldova'ya kullanmış. Böyle dedikodular var.

Federasyona bakıyoruz. Erzik'i maça davet etmiyor. Ya Erzik'in varlığından haberi yok veya işine gelmiyor. Ne bekliyor federasyon. Sanki Erzik açacak telefonu, Ulusoy'a diyecek ki: "Ben gelmek istiyorum, lütfen götürün." Ulusoy diyor ki, "Beni arasa çağırırdım." Erzik seni aramaz. Sen arayacak ve rica edeceksin. Çünkü hem senden büyük, hem senden evvelki başkan, hem de seni yetiştirmiş. Ne kadar yetiştirmişse! Artı bugünkü konumu. Yahu Türkiye'yi ne kadar komik insanlar yönetiyor. Bu federasyon, Erzik'in gücünü kullanmasını bilmiyor. Ama bu arada Haluk Ulusoy kongre kazanmak için bir sürü delegeyi özel uçakla götürüyor. Bunların parasını federasyon mu veriyor yoksa?

Ha, Erzik gelip tribüne oturduğu vakit ne olur? Hakem maçı başka türlü yönetir. Sahaya çıktığı vakit eli ayağı titrer? Sadece onun değil, gözlemcinin de titrer. En azından hakkaniyetle maçı idare eder. Ama nerede? Şenes Erzik kim, Haluk Ulusoy kim? Ve ondan sonra da ağlaşırsınız. Türkiye'de bir sürü kompleksli adam bazı yerlere gelmişler. Sen işi berbat edeceksin. Sonra Erzik'e "toparla" diyeceksin.

Şenes Erzik hatalar yapmış olabilir. Ama herhalde kalbi de Türk takımlarının başarısı için çarpıyor. Hep yardıma hazır. Türkiye'de de herkesten tecrübeli bu mevzuda. Hayır, kompleksli insanlar, ezik büzük tipler bu işin başına gelmişler.

F.Bahçe de aynı hatayı yapıyor. Bu takım, MTK maçına gidecek. Erzik, F.Bahçe yönetiminde bulunmuş, F.Bahçe'ye faydalı olmaya çalışmış ama Macaristan'a gitmiyor. F.Bahçe Başkanı'nın Erzik'i bizzat davet etmesi, kulübün onore olması demektir. Abdullah Kiğılı, yarım ağızlı bir teklif yapmış. Ama Erzik, bunu Kiğılı'dan değil, başkandan bekliyor. Yıldırım'ın Erzik'i davet etmeyi düşünmesi F.Bahçe'nin menfaatine. Hem oraya güçlü gitmiş olur, hem de Milli Takım gibi hakem oyunlarına da kurban olmaz.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır