kapat

07.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çimento satışı 2000'de artar
Konya Çimento satışlarında yıl sonuna kadar düşüş, gelecek yıl patlama bekliyor

Konya Çimento Genel Müdür Yardımcısı Davut Ulus, 1999 yılında üretim, satışlar ve ciroda yüzde 15 dolayında daralma beklediklerini ve bu yıl doğacak kayıpları ise 2000 yılında geri almayı hedeflediklerini söyledi.

Üretim ve satışların yılın ilk yarısında yüzde beş dolayında daraldığını ifade eden Ulus, özellikle depremin etkisiyle satışların çok önemli ölçüde gerilediğini ve bunun yıl sonuna kadar devem edeceğini tahmin ettiklerini belirti. Ulus sözlerini şöyle sürdürdü:

"1998 yılında 50 milyon dolar düzeyinde olan satışların da bu yıl üretimdeki yüzde 15'lik daralmaya paralel bir gerileme göstereceğini tahmin ediyoruz. Bu yıl turizmdeki kriz nedeniyle Akdeniz bölgesindeki satşılar da önemli ölçüde düştü. Satışlarımızın yüzde 12'sini yaptığımız Akdeniz bölgesindeki daralma yüzde 40'ı buldu. 1999 yılında 923.000 ton üretim/satış yaptık. Bu yıl yüzde 15 dolayında bir daralma bekliyoruz. Ciro da 40 milyon doların biraz üstünde kalacak."

Deprem bölgesindeki çimento kapasitesinin, gelecek yıl ortaya çıkması beklenen büyük talep patlamasını karşılamaya yetecek durumda olduğunu ifade eden Ulus, Konya Çimento'nun da dolaylı olarak bu talep artışından olumlu etkileneceğini belirtti.

REUTERS


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır