kapat

06.09.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Panama efsanesi
Güneþe ve suya karþý çok dayanýklý ve þýk olan Panama þapkalar, Winston Churchill'den Al Capone'a birçok ünlü, stil sahibi adam tarafýndan takýldý.

Güneþe ve suya karþý son derece dayanýklý olan Panama þapkalar, tarih boyunca Winston Churchill'den Theodor Roosevelt'e, Al Capone'dan Orson Welles'e, Gary Cooper'dan yazar Tom Wolfe'a kadar birçok, farklý alanda isim yapmýþ, dünya çapýnda ün kazanmýþ, stil sahibi þahsiyet tarafýndan takýldý. Güneþli bir yaz günü, "dandy" tarzda bir þýklýk sergilemek isteyen bütün erkekler tarafýndan neredeyse "fetiþ objesi" addediliyor Ecuador üretimi Panama þapkalar...

Bu þapkalar, hiçbir zaman ismini taþýdýklarý ülkenin eseri olmadýlar; hep Ecuador'da imal edildiler. Modaya meraklý ünlülerin gözdesi olmadan uzun yýllar önce maceraperest erkekler için üretilmeye baþladýlar. Sýký örgüleri, kaliteli malzemeleri ile, altýn arayýcýlarýndan tarla iþçilerine, bambaþka bir güruh tarafýndan tercih edildiler.

Bugün, Avrupa'da kaliteli bir Panama þapkanýn fiyatý, 30 bin franka (Yaklaþýk 2,5 milyar!) kadar çýkabiliyor. Cuenca'da ise, fiyatlar daha makžl. 500 franka, ister "brisa" olsun, ister "borsalino", zevkinize hitap eden modelde bir Panama geçirebiliyorsunuz baþýnýza.

Sonrasý da tarih zaten. Panama þapkalar, tabiri caizse, evladiyelik: Ýyi baktýðýnýz sürece, kaliteli bir Panama'yý en az yüz yýl boyunca kullanmanýz mümkün!

PAPA BÝLE PANAMA TAKIYOR!
Panama'larýn üreticileri, kendilerine dünya çapýnda ün kazandýran þapkalarýyla çok gururlanýyorlar. 20 yýldýr hizmet veren Ortega þirketinin varisi Alicia (üstte), Papa II. John-Paul, Peter Falk, hatta Catherine Deneuve'ün kendi þapkalarýný tercih ettiðini anlatýyor.

BÜYÜK USTA DON PULLA...
Don Alberto Pulla, týpký Cuenca, Ecuador'daki dükkâný Casa del Sombrero gibi, mütevazý, gösteriþsiz bir adam. Oysa bu ufak tefek þahsiyet, 65 yýlýný binlerce Panama þapkaya þekil vermeye adamýþ, bu konuda tek baþýna bir enstitü hâline gelmiþ bir usta. Panama þapkalarýnýn Cadillac'ý sayýlan "super fino" modelinin yapýmý ve giyimi konusundaki bütün sýrlara vakýf tek yetkin isim.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr