Verinin açıklanmasıyla birlikte hızla yükselişe geçen Wall Street, haftanın son gününü yüzde 2.17'lik değer artışı ile yine 11 bin puanın üzerinde kapattı. Dow Jones, 128 puanlık yükselişle tarihindeki en yüksek sekizinci puan artışını gerçekleştirdi. Londra ve Paris Borsaları başta olmak üsere Avrupa'daki borsa endekslerinde de yüzde 2 civarında yükselişler gözlendi.
Ekonominin kontrol altında olduğu ve kısa vadede faiz artırımına gerek olmadığı şeklindeki yorumlarla ABD hisse senetlerinin yanı sıra tahvillere de alım geldi. Mark karşısında 1.83'ün altına inen dolar, yeniden 1.84'ün üzerine çıktı.
Borsada, istihdamdaki artışın beklenenden az olması ve saat ücretlerindeki yükselişin küçüklüğü, ekonominin güçlülüğüne rağmen, enflasyonun şu an için denetim altında olduğu şeklinde değerlendirildi. Çalışma bakanlığının "İşsiz sayısı düştü ancak söz konusu dönemde ekonominin istihdam yaratma kapasitesindeki artış beklenenin altında" şeklindeki uyarısı dikkate alınmadı.