Deprem felaketinin ardından depremzedelere barınak sorunu çözülmeye çalışılırken, YÖK de bölgede bulunan iki üniversitenin yaralarını sarmak için 4.9 trilyon lira kaynak tahsis etti.
YÖK Başkanı Gürüz, deprem bölgelerindeki üniversitelerin hasar tespit çalışmalarının hâlâ devam ettiğini belirterek, "Hak kaybı olmayacak. Üniversitelerde hasarlar var. Koceeli'nin bir kampusu gitti. 2.2 trilyon Kocaeli'ne, 2.2 trilyon Sakarya'ya, 500 milyar Düzce'ye kaynak ayırdık" dedi.
İzmit Kocaeli Üniversitesi Rektörü Baki Komsuoğlu ise, "Eğitime mutlaka başlanacak" dedi. 22 bin öğrencileri olduğunu hatırlatan Komsuoğlu, "Bu kadar öğrenciyi dağıtmak mümkün değil. Enstitüde 2 bin kişi var. 9 fakültemiz, 11 yüksekokulumuz ve 3 enstitümüz var. Eğitimi aksatamayız. 15 gün sonra hangi fakültelerin daha erken hangilerinin gecikmeli olarak eğitime başlayacağına karar vereceğiz" dedi. Komsuoğlu şunları söyledi:
"Burada hukuk, iktisat, sosyal bilimler enstitüleri vardı. Bunları geçici olarak Derbent Yüksekokulu'na hemen naklettik. Hastanemizin yataklı kısımları tamamen tahrip olduğundan 215 yataklı bir sökülebilir hastane yapılacak. Derbent Meslek Yüksekokulu'nun bahçesine 200 kişilik yurt, 30 derslik ve 30 ofislik bir prefabrik bina yapılacak. Köseköy Meslek Yüksekokulu'na 28 derslik 20 ofis yemekhane ve kantin yapılacak. Karamürsel Meslek Yüksekokulu'na da 8 derslik dört atölye iki katlı kantin yapılacak. Biz de 1 Kasım'dan itibaren normale döneriz."
Komsuoğlu, bu yıl 6 bin yeni öğrencinin Kocaeli Üniversitesi'ne kayıt yaptıracaklarını da sözlerine ekledi.