Marmara Bölgesi'nde yaşanan deprem felaketinden sonra bütün dikkatlerin bir bölgeye odaklanmasını fırsat bilen uyuşturucu kaçakçıları, İstanbul'a getirdikleri eroin yapımında kullanılan bin 224 kg asitanhidrit maddesini satmak isterken polis tarafından yakalandı.
Uyuşturucu satıcılarıyla alıcı gibi irtibata geçen narkotik polisi Bayrampaşa'daki bir otoparka baskın düzenledi. Operasyon sonucunda Almanya'dan getirildiği belirlenen bin 224 kilo asitanhidrit maddesi bir kamyonun zulalı bölümlerinde ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak mal sahibi olduğu öğrenilen Makedonya uyruklu Şerif İbrahim, İsa Alya ile kendilerine yardımcı olan 3 kişi daha yakalandı.
Diğer yandan Gaziosmanpaşa, Fatih ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen üç değişik operasyonda da 26 kg esrar, 700 gr afyon sakızı, 10 gr kokain, 25 gr eroin ve 170 adet uyuşturucu hapı ele geçirildi. Olayla ilgili 45 uyuşturucu satıcısı ve 10 uyuşturucu kullanıcısı yakalanarak gözaltına alındı.
Son operasyonlarla birlikte, Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin 1 hafta içinde ele geçirdikleri uyuşturucu maddelerin piyasa değerlerinin 500 milyar lirayı bulduğu kaydedildi.
Salih AYDIN