kapat

25.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mantar soslu makarna
Malzemesi
* 1 paket makarna
* 10 su bardağı su
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 400 gram mantar
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 50 gram parmezan peyniri veya kaşar peyniri
* 5-6 adet sivri biber
* Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tencereye su koyup kaynatalım. İçine bir çorba kaşığı tuz ve bir-iki çorba kaşığı sıvı yağı ilave edelim. Makarnaları tencereye aktarıp, makarnalar yumuşayana dek haşlayalım. Haşlanan makarnayı tel süzgeçte süzerek, soğuk su gezdirelim. Tereyağını bir tavada eritip, makarnanın üzerine gezdirerek, harmanlayalım. Ayrı bir tavaya sıvı yağı aktaralım. Küçük doğranmış soğanları sıvı yağda sote edelim. Dörde kesilmiş mantarları ve küçük doğranmış sivri biberleri ilave edelim. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. İçine küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Domatesler pişene dek kavuralım. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, ateşten alalım. Makarnayı servis tabağına alalım. Üzerine mantarlı harcı yayalım. Üzerine parmezan veya kaşar peyniri rendeleyip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır