|
Mantar soslu makarna
Malzemesi
* 1 paket makarna
* 10 su bardağı su
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 400 gram mantar
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* 50 gram parmezan peyniri veya kaşar peyniri
* 5-6 adet sivri biber
* Tuz, karabiber
|
HAZIRLANIŞI
Tencereye su koyup kaynatalım. İçine bir çorba kaşığı tuz ve bir-iki çorba kaşığı sıvı yağı ilave edelim. Makarnaları tencereye aktarıp, makarnalar yumuşayana dek haşlayalım. Haşlanan makarnayı tel süzgeçte süzerek, soğuk su gezdirelim. Tereyağını bir tavada eritip, makarnanın üzerine gezdirerek, harmanlayalım. Ayrı bir tavaya sıvı yağı aktaralım. Küçük doğranmış soğanları sıvı yağda sote edelim. Dörde kesilmiş mantarları ve küçük doğranmış sivri biberleri ilave edelim. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. İçine küp küp doğranmış domatesleri ekleyelim. Domatesler pişene dek kavuralım. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, ateşten alalım. Makarnayı servis tabağına alalım. Üzerine mantarlı harcı yayalım. Üzerine parmezan veya kaşar peyniri rendeleyip, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|