kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
FP'den transfere Bahçeli engeli
FP'den MHP'ye geçmek isteyen 200 belediye başkanını "Hayır gelmez" diye çevirdi

BAŞBAKAN Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'ye geçmek isteyen ve çoğunluğunu FP'lilerin oluşturduğu 200'e yakın belediye başkanının transferini geri çevirdi. Bahçeli'nin, "Transfer olan FP'li belediye başkanlarından hayır gelmez, partimizde sorun yaratır" dediği öğrenildi.

İller Bankası'nın belediyelere verdiği ödeneklerin kesilmesi ve eski dönemden kalan borçları nedeniyle zor durumda kalan belediye başkanları, iktidar partilerine geçmek için çalışmaya başladı. 200'e yakın belediye başkanı da MHP'nin mahalli idareler birimine başvurarak partiye geçme isteğinde bulundu. MHP'li kurmaylarla görüşen belediye başkanları, "MHP'ye geçmek istiyoruz. Partimizin kendi içinde sorunları var. Belediyelerle yeterince ilgilenmiyorlar. Devlete olan borçlarımız nedeniyle icralık olduk. MHP'ye geçmek istiyoruz" dileğini ilettiler. Bahçeli ise, kurmaylarına yaptığı değerlendirmede, FP'li belediye başkanlarının, partilerinin başına çok iş açtığını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"MHP seçim öncesinde partilerarası transferin doğru olmadığı görüşünü savundu. Bunu seçim beyannamesine yansıttı. Transferlerin önünü açamayız. MHP önce kendi belediyelerinde kendisini iyi anlatmalı ve tanıtmalı. FP'li belediye başkanlarından partimize hayır gelmez, partimizde sorun yaratır."

Bahçeli, Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'la da görüşerek, iller Bankası'ndan belediyelere yapılan ödemelerin eşit şekilde dağıtılması talimatını verdi. Bahçeli, "Hizmette parti ayrımı olmaz. Muhalefet partilerinin belediye başkanlarına üvey evlat gibi davranmayın" uyarısında bulundu. Bahçeli, kurmaylarına, belediyelerle ilgili çalışma yapılması talimatını da verdi. Daha önce eğitim seminerine alınan belediye başkanları için rehber kitapçıklar çıkarılacak.

Yine "Belediye İşverenleri Sendikası" kurularak, belediyelerin işçilerle yaptığı toplu iş sözleşmelerinde bu sendikanın muhatap olması sağlanacak. Sendikanın kuruluş çalışmalarının tamamlandığı ve Belediye-İş Sendikası'yla toplu sözleşme masasına önümüzdeki günlerde oturacağı bildirildi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır