kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yasaklılara Meclis yolu resmen açık
MECLİS başta siyasi Erbakan olmak üzere, milletvekillerine "Pezevenk" diyen ve halen yurt dışında kaçak olan eski RP'liler Şevki Yılmaz ve Halil İbrahim Çelik ile Hasan Hüseyin Ceylan, Ahmet Tekdal ve Şevket Kazan'a yeniden Parlamento yolunu açtı.

RP'nin kapatılmasıyla siyasi yasaklı duruma düşen bu eski milletvekilleri bağımsız aday olup yeniden TBMM'ye girebilecekler.

FP'liler Erbakan'ın yasağını kaldıran yasayı alkışlarla kabul ederken bu kez de, Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarmak için TCK'nın 312'inci maddenin değiştirilmesini istediler. FP'li Nazlı Ilıcak "Gelin bundan sonra da 312'yi değiştirip, bu maddeden mahkum olanlara siyaset yolu açalım" dedi. Siyasi partilerin kapatılmasını zorlaştıran hükümler de taşıyan ve halen Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası süren Fazilet Partisi'ne de kurtarma yolunu açan Siyasi Partiler Yasası'nda değişiklik tasarısı dün TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tüm partiler yasaya destek verirken, tek muhalefet eski CHP'li yeni DYP'li Kamer Genç'ten geldi.

Erbakan maddesi
Yasanın 95. maddesinde değişiklik öngören, Erbakan ve arkadaşlarına bağımsız milletvekili adaylığı yolunu açan madde şöyle: "Kapatılan siyasi parti bir başka ad altında kurulamaz. Bir siyasi partinin kapatılmasına söz veya eylemleriyle neden olan kurucuları dahil üyeleri Anayasa Mahkemesi'nin kapatmaya ilişkin kesin kararının Resmi Gazete'de gerekçeli olarak yayımlanmasından başlayarak 5 yıl süreyle bir başka partinin kurucusu, üyesi, yönetici ve denetçisi olamazlar. Siyasi partiler bu kişileri hiçbir suretle seçimlerde aday gösteremezler."

Mevcut yasada partisinin kapatılmasına neden olanlara 5 yıl siyaset yasağı getiriliyor ve bu kişilerin yeniden milletvekili adayı olamayacakları hükme bağlanıyordu. Yapılan düzenleme ile bu durumdakiler bağımsız milletvekili adayı olabilecekler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır