kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'ten rest
Başbakan Bülent Ecevit eylem hazırlığındaki Emek Platformu'na sert çıkarak, eylemlere alışmak anarşi yaratır uyarısında bulundu

Önce sosyal güvenlik reformu sonra da uluslararası tahkim konusunda hükümetle ters düşerek eylemlere başlayan Emek Platformu Başbakan Bülent Ecevit'ten sert tepki gördü. Platformun işçi haklarını savunmaktan çok devlet politikalarına tavır alma çizgisine kaydığını söyleyen Ecevit, "eylemlere alışmak anarşi yaratır" uyarısını yaptı. Ecevit, "Bu hükümet uzlaşmaya çok açıktır, fakat her türlü dayatmacılığa karşıdır ve kapalıdır" dedi.

Başbakanlık Merkez Binası önünde gazetecilere, Emek Platformu'nun eylem planları ile ilgili görüşlerini açıklayan Ecevit, Türkiye'de yasal yollardan hak arama olanaklarının çok geniş olduğunu vurgulayarak, "bu yollar açıkken yasa dışı eylemlerde ısrar etmenin ve bunları adet haline getirmenin çok sakıncalı olacağına inanıyorum" dedi. Ecevit, şunları söyledi:

"Uzlaşmacıyız"
"Buna alışılması, giderek toplumda ve yönetimde anarşiye yol açmış olur. Ben emekçilerin bundan hiçbir yarar sağlayamayacaklarına inanıyorum. Kaldı ki, bugün işbaşında bulunan hükümet, 57. Cumhuriyet Hükümeti, uzlaşmaya açık bir hükümettir. Fakat her türlü dayatmacılığa karşıdır ve kapalıdır. Kaldı ki, dayatmaya da gerek yoktur. Çünkü bu hükümet yalnız uzlaşmaya açık olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal adalete büyük önem veriyor. Bize eğer uzlaşıcı bir tavırla ve yasal yollardan gelselerdi herkesi tatmin eden sonuçlara varmak çok daha kolaylaşmış olurdu."

Eylem nedenleri
Emek Platformu'nun yalnızca işçi hakları üzerinde durmadığını söyleyen Ecevit, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Aynı zamanda başka devlet politikaları üzerinde de sokaklarda eylemler yapıyorlar. Bu ara tahkime karşı kampanya açmış durumdalar. Bunu çok yakışıksız bir tabirle, 'vatan hainliği olarak' bile tanımlama yoluna gidiyorlar. Oysa uluslararası tahkimi kolaylaştırıcı adımlar atılmazsa Türkiye'de yatırımlarda duraklama olacaktır."

Oldukça sinirli görünen Başbakan Ecevit, bir gazetecinin, "Emek Platformu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ile bugün biraraya gelecekleri söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusuna, "Biz diyaloga her zaman açıktık. Fakat bize yapılan dayatmalara kapalıyız. Aksi halde ülkenin bir anarşiye sürüklenme tehlikesi ciddi olarak ortaya çıkmış olur" karşılığını verdi.

Cengiz UYSAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır