kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Yeniden doğuş

Rapid'le oynanacak maç G.Saray için hayati bir önem taşıyordu. Türkiye Ligi'ne kötü girdikten sonra Şampiyonlar Ligi'ne girememek son 3 yılın şampiyonunda bir çöküşün başlangıcı olabilirdi. Bu açıdan, 3-0'lık skor G.Saray için adeta bir yeniden doğuş oldu. Şimdi bir 90 dakika daha var ama, G.Saray gibi bir Avrupa takımının işi buradan sonra bırakması mümkün değil.

Başarıda sahada görev yapan oyuncuların tamamının payı çok büyük. Ama bir isim var ki, onu bir adım öne çıkarıyoruz. Hagi, bu sezona çok kötü başlamıştı. Ayakları sanki yere sağlam basmıyor, her zaman alıştığımız biçimde adam geçemiyordu sanki... Bu yüzden rakiplere ve hakemlere karşı çok sinirli tavırları tüm G.Saraylılar'ı korkutuyordu. Ancak Çarşamba akşamı öyle bir maç oynayıp öyle mükemmel bir gol attı ki, bütün endişelerin yersiz olduğunu kanıtladı. Hagi bu maçta çok arzulu ve bir o kadar da rahattı. Çünkü orta alanda Okan, Ümit, Suat ve Emre gibi rakibin top oynayacağı alanları daraltan, top kazanan, basit oynayan futbolcular vardı. G.Saray'ın Hagi ile oynayacağı maçlarda takım arkadaşlarının bu saydığım dörtlü gibi biraz daha fazla koşması gerek. Bunu seve seve yapmalılar. Çünkü Hagi gibi bir yıldızla birlikte oynamanın maddi ve manevi kazançları ortada.

Yıldız bir oyuncunun yaşı ne olursa olsun maçın kaderini ne denli etkilediğini Viyana'da gördük. Rapid'in yıldızı Saviceviç'in oynamaması G.Saray açısından gecenin önemli şanslarından biri oldu.

Yeni transfer Capone'un performansı da G.Saraylılar'ı çok sevindirdi. Bu oyuncu, bir Avrupa Kupası maçı olan ilk sınavında sanki 40 yıllık G.Saraylı gibi oynadı. İyi özelliklere sahip. Çok akıllı. Zamanlaması iyi. Haddini biliyor ve çok basit oynuyor. Belki sürati yeterli değil gözüktü ama, bu ilk maçıydı. Kesin bir yargıya varmak zor ve saydığım diğer özellikleriyle bu eksiğini rahatlıkla kapattı.

Şampiyonlar Ligi'ne girmeyi kolaylayan G.Saray'da bir önemli konu da bildirim süresi aşılmadan 5'inci yabancının alınması... Bunun için 2 hafta süre var. Capone'daki isabet forvette de tutturulmalı. Şampiyonlar Ligi'nin yoğun maratonunda kadroyu biraz daha zenginleştirmenin faydası görülecektir.

Aslında G.Saray forveti için üç yeni isim var. Biri, yeniden eski günlerine dönmesini arzuladığımız Hakan Şükür. Oyundan çıkması belki onu üzdü ama, kafasına hiçbir şey takmamalı. Çünkü Rapid maçında eski günlerine dönmek için arzulu olduğunu gösterdi. Bunu sürdürürse, G.Saray'ın en önemli transferi olur! İkincisi Hasan Şaş. Onun da G.Saray'a ilk geldiği günlerdeki gibi oynaması büyük kazanç olur. 6 aylık hasretten sonra futbolu ne kadar özlediğini göstereceğini umuyorum. Ve Saffet.. Kafasını biraz değiştirip, G.Saray'ın çağdaş futbol anlayışının içinde mutlaka bir yer bulmalı.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır