kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Suikast önlendi
Öcalan davasının ünlü mahkeme başkanı Turgut Okyay'a suikast planı ortaya çıkarıldı. Okyay, "Kuştan korkan, darı ekmez. Ölürsek ölürüz" dedi

Ankara- Hakkari'nin Yüksekova kırsalında güvenlik güçleri tarafından yakalanan bir teröristin terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ı yargılayan Ankara 2 No'lu DGM Başkanı Turgut Okyay'a suikast planladığı ortaya çıktı. Fetran Muhammed adlı teröristin 1975 doğumlu ve Süleymaniye nüfusuna kayıtlı olduğu, Kuzey Irak'ta Celalabat köyünde ikamet ettiği öğrenildi.

Jandarma'da yapılan sorgulamasında teröristin, Esendere sınır bölgesinde İran'dan Türkiye'ye geçiş yaptığını, amacının teröristbaşına idam cezası veren Ankara 2 No'lu DGM Heyeti'nin Başkanı Turgut Okyay'a suikast düzenlemek olduğunu itiraf ettiği belirtildi. Teröristin Ankara'ya gidip bu işi 2 kişiyle buluşarak gerçekleştirmeyi planladığı da ifadesinde yeraldı. Irak uyruklu teröristin Farsça bildiği, bu nedenle ifadesinin tercüman aracılığıyla alındığı kaydedildi.

Ankara 2 No'lu DGM'nin Başkanı Mehmet Turgut Okyay, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kendisine suikast hazırlığı içinde olan bir teröristin yakalanmasıyla ilgili olarak "Bizim hiç kimseden korkumuz yok, kimseden de çekinmiyoruz" dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini SABAH'a aktaran Öcalan davasının idam kararını veren ünlü DGM Başkanı Turgut Okyay, "Kuştan korkan, darı ekmez" diyerek, şöyle devam etti:

"Bizi herkes öldürmek istiyor. Birileri daha öldürmek istemiş ne fark eder. Ölürsek ölürüz. Bu konuda da fazla konuşmaya gerek yok."

"Bir şey olmaz"
DGM Başkanı ile ilgili olarak son günlerde çıkan suikast iddialarına karşı ise Turgut Okyay'ın oldukça metanetli göründüğü gözlendi.

Okyay, terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın davasının sonunda böyle bir girişim bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine de "Bir şey olmaz. Hiçbir şey beklemiyorum" cevabını verdi. Ancak Okyay'ın korumalarının sayısı 4'e çıkarıldı.

Fırat YURDAKUL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır