kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sezgin patladı
Olay fotoğraf için "Fuhuş bunun neresinde?" diye soran İsmet Sezgin, dava açacağını açıkladı.

BAŞBAKAN Yardımcılığı döneminde özel kalem müdireliğini yapan Zeynep Atalay'ın eşi İbrahim Atalay tarafından suçlanan DTP Genel Başkan Vekili İsmet Sezgin, iddialara cevap verdi. Sezgin, "Fuhuş resmi diye sundukları fotoğrafa iyi baksınlar. Fuhuş bunun neresinde? Yanımda özel kalem müdürüm, öbür tarafta da basın müşaviri var. Ne var ki bunda?" dedi.

İbrahim Atalay'ın kendisine yönelik iddiaları için avukatına talimat verdiğini ve dava açtığını da belirten Sezgin şöyle devam etti: "Niçin böyle oldu anlamıyorum? İbrahim de Zeynep de her zaman benim elimi öpen insanlar, yanımda sigara bile içmezler. Barışması için ben ve karım elimizden gelen gayreti gösterdik, ama olmadı."

Olayın patlak vermesinden sonra İbrahim Atalay'la hiç görüşmediğini belirten İsmet Sezgin; başka ihtimallerden de söz etti. Bu gelişmelerin siyasi bir komplo olabileceğini ancak bunun kim veya kimler tarafından yapıldığını bilemediğini de ileten Sezgin; İbrahim Atalay'ın kullanılmış olabileceğini de söyledi.

"Para gönderildi"
İbrahim Atalay'ın iddialarını reddeden İsmet Sezgin, para ile ilgili iddiaları ise doğruladı. Sezgin, şöyle dedi: "Seçim zamanı ben Ankara'dayken, Zeynep ise Aydın'da olduğu için, bir kez 1 milyar, daha sonra da 2 milyar olmak üzere toplam 3 milyar lira masraflar ve çalışan arkadaşlara ödenmesi için Zeynep'in hesabına para gönderildi. Ama,İbrahim'in iddia ettiği gibi yüzlerce milyar değil. Zaten, Zeynep de hesaplarla ilgili olarak iddiaları mahkemeye verdi."

Şebnem BURSALI

Saadet Hanım eşini savundu
İSMET Sezgin'in eşi Saadet Hanım, eşini savunurken Zeynep Atalay için "Kendisi küçük yaştan beri ailemizin içindedir. Benim öz kızım gibidir. Elimizde büyüdü" dedi. Zeynep Atalay'ın en küçük kızından da küçük olduğunu belirten Saadet Hanım, SABAH'a şöyle konuştu:

"Böyle bir yakıştırma yapılmasından çok, ailemize yakın biriyle yapıldığı için üzülüyorum. Birlikte fotoğrafını gördüğümde, tepki göstermeyeceğim tek kişi Zeynep'tir. Başkasıyla olsa, hiç olmazsa kim olduğunu sorarım ama sözkonusu kişi Zeynep olunca korkmam."

Basında yayınlanan fotoğrafın çekildiği Macaristan yolculuğunu hatırladığını da belirten Saadet Sezgin, şöyle devam etti: "Zeynep, özel kalem müdürü olduğu için zaten hep İsmet'in yanındadır. Macaristan'a giderken de birlikte gitmeleri doğaldır. Fotoğrafın çekildiği ortamda başkaları da vardı. Böyle bir ortamda Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı olan bir insanın, heyetindeki kişilerin arasında kötü niyetle böyle bir şey yapması düşünülemez. Ayrıca aynı şekilde, en az 50 genç kız veya kadınla çekilmiş fotoğrafları aile albümümüzde de var. Bunların hepsi mi İsmet'in sevgilisi?"

Dün fotoğrafı gördükten sonra eşi ile telefonla görüştüklerini belirten Saadet Hhanım, "İsmet'e 'Nasılsın, ne yapıyorsun?' diye sorunca, o da bana 'İyiyim, kızlarla fotoğraf çektiriyorum' diye cevap verince karşılıklı gülüştük. " dedi.

Okan YILDIRIM (SHA)

Sezgin'in kızı: Ben de oradaydım
İSMET Sezgin'in kızı Seynan Levent, babasının özel kalem müdürü Zeynep Atalay ile el ele tutuştuğu sırada yanlarında olduğunu söyledi. Annesi Saadet Sezgin'in rahatsızlığı nedeniyle geziye kendisinin katıldığını anlatan Seylan Levent, "Tüm gezi sırasında beraberdik. Elele tutuştukları sırada da oradaydım. Olayı bu şekilde yorumlamak akıl dışı" dedi. Levent, olay fotoğrafta kendisinin olmadığını, ancak o fotoğraf çekilirken iki-üç adım geride olduğunu söyledi. Seynan Levent, Zeynep Atalay'ın aile dostları olduğunu da anlattı, gazetelerde çıkan haberlerden büyük rahatsızlık duyduklarını kaydetti. Atalay çifti arasındaki sorunlardan haberleri olmadığını anlatan Seynan Levent, "Benim için önemli olan babamın karşı karşıya kaldığı durumdur. Babamı tanıyan herkes böyle birşeyin olmayacağını bilir" dedi.

Elif ERGU

Olay kadın konuştu... O benim babam gibidir
BAŞBAKANLIK müşavirliği görevini haksız yere servet edinmek için kullandığı ve kendisini aldattığı gerekçesiyle işadamı eşi İbrahim Atalay tarafından Başbakanlık Teftiş Kurulu'na şikayet edilen olay kadın Zeynep Atalay dün müfettişlere ifade verdi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu'na giderek yaklaşık 1.5 saat ifade veren Zeynep Atalay kendisine iftira atıldığını söyledi. Atalay SABAH'a da, DTP Genel Başkanvekili ve eski Başbakan Yardımcılarından İsmet Sezgin'le aşk yaşadıkları iddialarını cevapladı. İsmet Sezgin'le ailecek tanıştıklarını ve dostluklarının çok eskilere dayandığını anlatan, Sezgin'e "baba" diye hitap ettiğini söyleyen Zeynep Atalay şöyle devam etti: "O benim baba dostumdur anne dostumdur. Hakikaten babamdır. Karısı Saadet teyzem, benim öz annemdir. Kızları benim kardeşlerimdir. Öyle bir şeyin olması mümkün değildir." Kendisiyle ilgili iddialar konusunda konuşmama kararı aldığını söyleyen Zeynep Atalay, açıklama yapmak için Teftiş Kurulu'nun raporunu sonuçlandırmasını beklediğini söyledi. Gazeteleri "yargısız infaz yapmakla" suçlayan Atalay, "Benimle ilgili iddialar devlete kadar uzanıyor" dedi. Atalay, şöyle devam etti: "Bu konuda konuşmayacağım. Ben bir devlet memuruyum.

Devlet umuru gördüm.

Benim devletimden izinsiz bir açıklama yapmam zaten yasak. Gazetecilerin yazması önemli değil hukukun vereceği karar önemli."

"Eşim ne istiyor?"

Hakkındaki iddiaların kasten çıkarıldığını söyleyen Atalay, eşi hakkında da ilginç açıklamalarda bulundu. Eşinin çok iyi eğitim görmüş bir insan olduğunu söyleyen Atalay, buna rağmen kendisine iftira atmasına bir anlam veremediğini belirtti. Eşi İbrahim Atalay için "Devlet umuru görmüş çok iyi bir insanın oğludur" diyen Zeynep Atalay, gazetelerde çıkan haberlerin ardından hiç görüşmediklerini belirtti. Atalay, "Bunlar kasten yapılıyor. Ruh durumum bozuldu. Artık telefonlara bile bakmıyorum" diye konuştu.

Fatih ATİK

Yine ağır iddia
Eşi Zeynep Atalay'ın İsmet Sezgin ile Budapeşte'de çektirdiği fotoğrafı mahkemeye delil olarak sunan İbrahim Atalay, eşiyle Sezgin'in ilişkisini mahkemenin belirleyeceğini söyledi. Atalay, SABAH'ın sorularını şöyle yanıtladı:

- Fotoğrafı nasıl ve ne zaman ele geçirdiniz?

ATALAY: 4 ay önce eşyaları karıştırdım. Zeynep'in memuriyet kayıtlarının bulunduğu dosyanın içinde buldum.

"Kıskandım"

- Ne düşündünüz?

ATALAY: Ben Türk erkeğiyim. Doğal olarak kıskandım. Sayın Sezgin, Macaristan'a Milli Savunma Bakanı olarak gitmiş. Orada bir tavernada çigan müziği eşliğinde eşimle çok samimi pozda fotoğraf çektiriyor. Bunca yıl tecrübesi olan bir kişiye yakışmayacak görüntüler. Mart başında 55. Hükümetin düşmesine kadar. Sezgin bakanlıktan ayrılırken, Zeynep de Aydın'a gideceğini söyledi. "Emekliliğine 4 ay var, niye riske giriyorsun. Devlet memurusun" diye uyardım. Ama özel görevli olduğunu söyledi.

"Emlakbank büro tuttu"

- Ne tür çalışmalar yaptı?

ATALAY: Aydın'da kendisine o dönem Emlakbank DTP'den sorulduğu için, Emlakbank'tan iyi bir büro tutuldu. Çeşitli bankalarda hesaplar açıldı. DTP için hazırlanan programlar vardı. Bir şölen hazırlandı. Bu şöleni de Zeynep'in organizasyonuyla ATK Mavi Elma adlı bir firma yaptı. Aydın'da büyük paralar döndü. Kaynağı ve nereye harcandığı bilinmeyen paralar transfer edildiğini sanıyorum. Bu hesaplar 16 Nisan günü kapatıldı.

- Boşanma davasını kim açtı?

ATALAY: Birer gün arayla her ikimiz de açtık. İkimiz de boşanmak istememize rağmen çeşitli taleplerimiz olduğu için davanın uzayacağını sanıyorum.

- Eşinizin hangi ilişkilerini tespit ettiniz?

ATALAY: Biri Sezgin ile olan fakat ne tür bir şey olduğunu bilmediğim ilişkisi. Onu mahkeme belirleyecek. Onun dışında tespit ettiğim iki ilişkisi var. Dava süreci başladıktan sonra tesadüfen ortaya çıktı.

- Eşinizin mal varlığı nedir?

ATALAY: Benim aldıklarımın dışında çeşitli bankalarda hesaplarının olduğunu sanıyorum. Kalkınma Bankası'nda yatırım hesabı var. İçinde ne var bilmiyorum ama hesabın dondurulmasını sağladım.

- Hiç görüşme şansınız oldu mu?

ATALAY: Sadece telefonla... Ağır hakaretler ederek tehditler savurdu.

- MSB ile hiç iş yaptınız mı?

ATALAY: Hayır. Temsilcisi olduğum şirket Milli Savunmayı ilgilendiren işler yapmıyor. Bir defa Haşmet Bey aracılığıyla inşaat işiyle ilgili bir tanıtım dosyası vermiştim. Onu da bir hafta sonra yanlış anlaşılır diye geri aldım.

Ünsal ERGEL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır