kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Göğüs kanserine karşı aşı
Amerikalı bilimadamları, göğüs kanserini yok etmek için kolları sıvadılar. Kanser aşısı 2000'in Şubat ayında bulunmuş olacak

Avustralya'nın Sidney kentinde geçtiğimiz hafta sonu yapılan Dünya Virüs Bilimi Konferansı'nda konuşan Amerikalı bilimadamları, tıbbın attığı son ve etkili adımı anlattılar.

Dünya kadınlarının bir numaralı kabusu haline gelengöğüs kanserinin çok kısa bir zaman içinde tarih olabileceğini belirten Tulane Üniversitesi'nden Prof. Robert Garry, göğüs kanserine yol açan virüsü bulduklarını dile getirdi. Aynı zamanda New Orleans Kanser Araştırmaları Merkezi uzmanı olan Garry müthiş buluşu şöyle özetledi:

Deney farelerinde göğüs kanserine yol açan kanser virüsünü tespit ettik. Daha sonra 30 Amerikalı göğüs kanseri kadın üzerinde testler yapılmaya başlandı. Sonuç inanılmazdı. Çünkü farelerde bulduğumuz virüse yüzde 85 oranında kadınlarda olduğunu gördük...

İngilizler de onayladı
Kansere yol açtığı tahmin edilen 50 bin virüs arasında ana-virüsün tespit edilerek ayrılması modern tıbbın büyük başarısı olarak yorumlanırken, Garry göğüs kanseri aşısı için tarih dahi koydu: 6 ay içinde buluruz... İngiltere'deki Kraliyet Kanser Araştırmaları Enstitüsü uzmanı Alan Storey de göğüs kanserine yol açan virüsün tespit edilmesinden sonra aşıyı bulmanın güç bir iş olmayacağını doğruladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır