kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karanlığa projektör
Eski Mısır tarihinin karanlık bir bölümü aydınlanıyor. Kazılarda ilk kez bir belediye başkanının evi bulundu. Bulgu, eski Mısır'da sivil hayatın ayrıntılarına dair birçok gerçeği gün ışığına çıkaracak

Amerikan Pennsylvania Üniversitesi'ne mensup bir ekip tarafından Mısır'ın Abydos kenti yakınlarında yürütülen kazılarda, eski Mısır uygarlığına dair çok önemli buluntular ortaya çıkarıldı. Eski Mısır'dan bir belediye başkanınının malikanesini keşfeden Amerikalı arkeologlar, bugüne kadar ilk kez bu türden bir arkeolojik buluntu yapıldığına dikkat çektiler.

Malikanede aynı zamanda binlerce, farklı dönemlerde görev yapan belediye başkanlarına dair kil mühürler bulundu. Arkeologlar böylece, kalıntıların tam olarak hangi döneme ait olduğunu ve görev yapan belediye başkanlarının kimliği ile görev dönemlerine dair kesin bilgiler elde edebileceklerini belirttiler.

Bilim dünyası, buluntuların sunduğu, eski Mısır'da sivil hayatın örgütlenmesi ve işleyişine dair bugüne değin meçhul bilgiler karşısında sevinç içinde.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır