kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Diyeti müdür ödüyor
Anne ve oğlunun dumandan boğulmasına yol açan itfaiyecilerin müdürü izinde olduğu halde görevden alındı

Malatya önceki gün korkunç bir olaya şahit oldu. 25 yaşındaki Züleyha Zeybel ile 2 yaşındaki bebeği Alaaddin Zeybel, alt katta çıkan yangından korunmak için girdikleri yatak altında dumandan zehirlenerek öldü. Çünkü itfaiye alttaki yangını söndürmüş, üst kattaki daireye girmeyi geciktirmişti. Nihayet eve girildiğinde ise geriye sadece anne ve bebeğinin birbirine sarılmış cansız bedenleri kalmıştı.

Korkunç olaya ilk tepki Malatya Belediye Başkanı M.Yaşar Çerçi'den geldi. Çerçi, İtfaiye Müdürü Hüseyin Fentoğlu'nu hemen görevden aldı.

"Affedilir bir ihmal dahi affedilmemeli, ben hesap sormazsam Allah benden hesap sorar" diyen Çerçi, yangın günü izinde olmasına rağmen 22 yıllık itfaiye müdürü Fentoğlu'nun görevden alınmasının şart olduğunu savundu.

Çerçi "Bir genç anne bir de bebeği aramızdan ayrıldı. Vicdanen çok rahatsızım. Vatandaşımın burnunun dahi kanaması beni üzer. İtfaiyecilik panayırcılığa benzemez. İtfaiye görevlileri sorarak, emir bekleyerek davranamaz" dedi.

Yangının çıktığı evde kimsenin burnu dahi kanamazken üst kattaki dairede hem eşini hem de çocuğunu kaybettiğine inanmak istemeyen Ethem Zeybel de dün Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Sırrıberk ARSLAN - Derya ERDOĞDU(SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır