kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir yuva karardı
Polis silahından çıkan kaza kurşunu Horadik'lerin 20 yıllık yuvasını dağıttı. Bir eş ve 3 çocuk Ülkü Horadik için ağlıyor

Eda 8, Seda 15, Seçil 18 yaşında... Her üçünün de yüreği daha bu genç yaşta dayanılmaz bir acıyla dağlandı. Bu üç kardeşin yaşadığı evde yüreği yanan biri daha var; Adnan Hodarik. 20 yıllık eşi Ülkü Horadik'i polisin kaza kurşununa kurban veren Adnan Hodarik'in acısı daha da büyük. Hem kendisi hem de annesiz kalan çocukları için yanıyor.

21 gün öncesine kadar kahkaha seslerinin eksik olmadığı Horadik'lerin evinde şimdi sadece hıçkırıklar duyuluyor. Antalya'nın Teomanpaşa Mahallesi'nde oturan ailenin kabusu, adam yaralama suçundan sanık iki kişiyi kovalayan polis memuru Yaşar Çıngı'nın havaya açtığı uyarı ateşi ile başladı. Sokaktaki kovalamaca sırasında balkonda oturan Ülkü Horadik, polise göre ağaca çarpıp seken kurşunun boynuna saplanması sonucu ağır yaralandı. 18 gün hastanede ölüm kalım savaşı veren 38 yaşındaki Ülkü Horadik üç gün önce ölüme teslim oldu.

Kocası şokta
Eşini kaybetmenin acısını yaşayan ve olayın şokunu üzerinden atamayan mütaahhit Adnan Horadik, eşinin tedavi gördüğü ilk günlerde bilincinin yerinde olduğunu ve kendisi ile sürekli konuştuğunu söyledi. Horadik hastane günlerini şöyle anlattı:

"Ülkü'yle tedavisinin 3. gününde yoğun bakım servisinde konuşuyorduk. Bana ağrılarının çok olduğunu ve dayanılmaz acılar çektiğini söylüyor, boyunundaki merminin ne zaman çıkartılacağını soruyordu. Kendisini iyi olacağını söyleyerek teselli ediyordum. Dördüncü gün acıyla sağa sola salladı ve komaya girdi. Beşinci gün duran kalbi müdahale ile çalıştırıldı ama ondan sonra zaten hiç uyanmadı."

18 gün boyunca hastane kapısından hiç ayrılmadığını o günden sonra kendisinin ve çocuklarının hayatının tamamen değiştiğini söyleyen Adnan Horadik, "Bütün hayallerimiz yıkıldı. Evine ve çocuklarına çok düşkün bir insandı. Onsuz hayatımızın değeri kalmadı" dedi.

Doğum gününe 1 gün kala yaşamını yitiren Ülkü Horadik'in 18 yaşındaki Secil ise, "Annem yaşasaydı, ailecek yıllardır kutladığımız gibi doğum gününü kutlayacaktık" diye gözyaşı dökerek kabusa neden olan polis memuru Yaşar Çıngı'nın cezalandırılmasını istedi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma başlatılan olayla ilgili olarak Emniyet de Çıngı hakkında idari soruşturma yapıyor.

Recep AKTEPE (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır