kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Tekstilbank'tan kredi hedefi
Tekstİlbank Genel Müdür Yardımcısı Adnan Dabak ilk altı ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 118 oranında artış sağlayarak 11 trilyon net kar elde eden bankanın aynı dönemde aktiflerinin yüzde 54'ünün kredilerden oluştuğunu belirtti. 113,5 trilyon liralık kredi porföyünün ekonomik krize rağmen bankanın reel sektöre destek vermeye devam ettiğini gösterdiğini ifade eden Dabak, geri dönmeyen kredilerde de bir artış olmadığını belirtti.

Erdemir'de yatırıma devam
ERDEMİR demir çelik piyasasındaki krizin etkisinin geçtiğinin işareti olarak yıl sonuna kadar üretecekleri tüm malın şimdiden sattı. Yılın ilk altı ayında 23 trilyon trilyon zarar açıklayan Erdemir'in Genel Müdürü Tanju Argun 2001'in altın yıl olacağını belirtti, "Ancak 2003'de yine bir kriz var" dedi. 2005 yılında Avrupa'nın ilk 10 demir çelik üreticisi arasında yer almayı hedeflediklerini belirten Argun bunun için kapasitenin ilk etapta 6 milyon tona çıkması gerektiğini ifade etti. Argun şirketin yatırım hedefleri konusunda şunları söyledi: "Başta İSDEMİR'le ilgileniyoruz. İSDEMİR'in yassı mamül üretimine çevrilmesi için her türlü birikimimiz var. Bulgaristan'daki Kremikovtzi'yi alan grubunda şimdiye kadar hiçbir yatırım yapmadı. Bulgar hükümeti ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Ne olacağı hala belli değil. 10 milyon ton üretim kapasitesine sahip Romanya'daki şirketle de, alternatif hedeflerden biri olarak ilgileniyoruz.

Demirbank'tan rekor kâr artışı
DEMİRbank ilk aylık aylık dönemde net kârını geçen yıla göre yüzde 271 oranında artırarak 42 trilyona çıkardı. Demirbank Genel Müdürü Selahattin Serbest, 85 trilyon sermayeye sahip bankanın bu açıdan Türkiye'nin 5'inci büyüğü haline geldiğini ifade etti. Demirbank'ın özkaynakları yüzde 196 artarak 101.6 trilyona ulaştı. Aktif büyüklüğü yüzde 215 artışla 1.3 katrilyonu aştı. Bu açıdan Demirbank Türkiye'nin 6. büyük bankası ünvanını korudu.

Ocak-Haziran 1999 döneminde, Demirbank'ın mevduatı yüzde 240 artışla 897 trilyona, kredileri yüzde 115 artışla 249 trilyona çıktı.

Banka The Banker Dergisi'nin raporuna göre ortalama özkaynak kârlılığında dünya 3. oldu. Öte yandan, telefon bankacılığı hizmeti DemirFrekans'dan sonra, internet bankacılığı hizmeti Demirnet'teki çalışmalar da son aşamaya geldi. Demirbank ayrıca 2000'e uyum konusunda GartnerGroup'tan 91 puan alarak kendi alanının en iyisi nitelemesini kazandı.

GYO'lara kolaylık
SPK Başkanı Muhsin Mengütürk, Meclis'te yasalaşmayı bekleyen sermaye piyasaları ile ilgili kanun tasarı ile gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) kuruluş ve sermaye artırımlarında ayni sermaye konulabilmesi imkanı getirildiğini kaydetti. Mengütürk, SPK'nın ipotek (mortgage) kredilere dayalı menkul kıymet ihracının gerçekleştirilebilmesi için altyapı hazırlığı içinde olduğunu belirtti. Meclis'te görüşülen sermaye piyasası kanununda Gayrimenkul yatırım ortaklıklara ayni sermaye (bina, arsa gibi fiziki sermaye) koyma imkanı tanınıyor. Konulan ayni sermayenin değeri, Kurul'ca belirlenen ekspertiz şirketleri tarafından belirlenecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır