kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Topyekün saldırı
Dağıstan'a girerek tek taraflı Rusya'dan bağımsızlık ilan eden Çeçen lider Şamil Basayev komutasındaki İslamcı militanlar Rusya'ya ağır kayıplar verdirmeye başladı.

Dün bir helikopter vuruldu ve 3'ü general 8 asker ile 1 polis yaralandı, 1 memur da öldü. Böylece Rusya bir hafta içnde üçüncü helikopterini kaybetmiş oldu. Rusya bölgeyi sürekli havadan bombardıman ederken, tank ve zırhlı araçlara sahip olan İslamcılar'ın bölgeyi terk etmeye niyeti yok. Rusya İçişleri Bakan Yardımcısı General İgor Zubov da yakında topyekün bir saldırı başlatacaklarını bildirdi. "Teröristlerle görüşmeyiz. Ya bölgeyi terkedecekler ya da yok edilecekler" diyen Zubov, şu anda silah ve asker yığınağı yaptıklarını vurguladı.

Militan sayısı artıyor
Rus resmi makamlarının iyimser açıklamalarına rağmen, aslında Dağıstan'da durumun oldukça vahim olduğuna ilişkin bilgiler geliyor. Rusya, İslamcı militanların saldırı başlattığı Cumartesi günü, militan sayısını 200 olarak açıklamış ve ciddiye almamıştı. Son 5 gündür süren yoğun hava bombardımanında "büyük başarı kaydedildiği ve militanların imha edildiği" söyleniyor. Ama ortada büyük bir çelişki olduğu gözden kaçmıyor. Çünkü Rus makamları hem militanların imha edildiğini söylüyor, hem de militan sayısının arttığını itiraf ediyor. İlk gün 200, ikinci gün 600, önceki gün bin 200 ve dün de Kornukov'un resmi açıklamasına göre bölgede tam bin 500 militan var!


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır