kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gay, mey yakışıklı işte!
Rupert Evertt'in son filmi "İdeal Bir Eş" yakında gösterimde. Ama o asıl, Madonna ile başrolü paylaştığı filmle patlama yapmaya hazırlanıyor.

Derleyen Özlem AKALAN

ollywood'un eşcinselliğini gizlemeyen, uçarı, haşarı yakışıklısı Rupert Evertt, artık çok değişti. Özel hayatına daha fazla dikkat ediyor. Aklı başında, dengeli ve sakin görünmeye çalışıyor. Evertt'i tanıyanlar ondaki bu değişimde, yakın arkadaşları Madonna ve Julia Roberts'in olumlu rolü olduğuna inanıyorlar.

Oscar Wilde'in kitabından sinemaya komedi öğeleri eklenerek aktarılan "İdeal Eş" filmi, sonbaharda bizde de gösterime girecek. Başrollerde Evertt'e Cate Blanchett, Minnie Driver ve Julianne Moore'nin eşlik edeceği film öncesinde yakışıklı aktörle İtalyan Grazia dergisi için yapılan röportaja yer vermek istiyoruz. Ancak bu röportajı okumadan önce, Evertt ile konuşan gazetecinin düşüncelerini de aktarmamızda fayda var.

Daha önce yaptığı cesur açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken ve tabii ki eleştirilen Rupert Evertt, kendisiyle görüşen gazetecinin izlenimlerine göre tam bir İngiliz beyefendisini andırıyor. Yolun yarısına gelen aktör, son derece şık ve terbiyeli. Evertt, röportajda özellikle işi ve edebiyat hakkında konuşmayı tercih ediyor.

Madonna ile başrol oynadığı "The Next Best Thing" filminin çekimleri sürerken Evertt aynı zamanda "PS I Love You" adlı filminin senaryosu üzerinde çalışıyor. Bu yoğun temponun arasında Rupert Evertt cephesinde bakın daha neler neler oluyor...

Sinema dünyası Oscar Wilde'yi adeta yeniden keşfetti. Önce biyografisi filme çekildi, ardından bu film. Sizce bunun sebebi nedir?

Sanırım önümüzdeki yılın ölümünün yüzüncü senesi olmasıyla bir ilgisi var. Homoseksüel olduğu için bazı çevreler tarafından dışlanan Wilde -düşünsenize İngiltere'de tek bir heykeli bile yok- her şeye rağmen çok popüler ve büyük bir yazar.

"İdeal Bir Eş" filminde sizi en çok ne çekti?

Senaryosu. '30'lu, '40'lı yıllarda çevrilen, Claudette Colbert'li, Myrna Loy'lu, William Powell'lı filmleri hatırlattı bana. İlginç karakterler, sıradışı çekişmeler. Ayrıca Wilde'in o zamanlar kaleme aldığı bu eserdeki politik skandal günümüzdeki olaylara çok benziyor. Aktüelliğini hâlâ koruyor.

Filmde canlandırdığınız Arthur Goring karakteri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Onun keskin zekası ve nüktedanlığı beni etkiledi. Yüzeysel bir insan ama çok iyi kalpli. Aşktaki tipik Wildevari tavırları ve ilişkilerdeki Frued etkileşimleri çok ilginç.

Filmde babası Goring'e daha düzenli bir hayat sürmesi, aile kurması konusunda baskı yapıyor. Sizin de babanızla aranızda böyle konuşmalar geçer mi?

Zaman çok değişti. O dönemlerdeki 1000 yıl süren hanedanlıklarda bireylerin düşüncelerinin önemi yoktu. Nesli sürdürmek en önemli görevdi. Bu yüzden de aile kurmak şarttı. Neyse ki benim babamla böyle sorunlarım olmadı.

Bu film, o dönemdeki önyargıları göz önüne çıkarıyor. Oscar Wilde'in eşcinsel olduğu için hapse atılması bile buna yeter. Acaba bizim torunlarımız da bizi aynı şekilde suçlayacaklar mı?

Kesinlikle evet. İnanıyorum ki, yüz yıl sonra gelenler bizim aptallığımıza, başkalarına düşmanca yaklaşımımıza, insanları siyah-beyaz, homoseksüel-heteroseksüel diye kategorilere ayırmamıza güleceklerdir.

Şu anda üzerinde çalışmakta olduğunuz "The Next Best Thing" filminde Madonna ile başrolü paylaşıyorsunuz. Bu filmde konu ne?

40'lı yaşların başında olan ve 20 yıldır tanışan iki arkadaşın hikâyesi. Kadın sevgilisi tarafından terkediliyor. Erkekse gay, üstelik pek çok nedenden ötürü zor durumda, bunalımda... Birlikte sarhoş oldukları bir gecenin sonunda sevişiyorlar. Bir ay sonra kadın hamile olduğunu anlıyor. Bunun üzerine bir aile kurmaya ve çocuğu birlikte büyütmeye karar veriyorlar. Üzücü bir finalle son bulan, komedi filmi.

Julia Roberts ile birlikte yürüteceğiniz bir proje hazırlığı içerisinde olduğunuz doğru mu?

"Kız Arkadaşım Evleniyor"un devamını çekmeyi düşünüyoruz. Ama henüz belirli değil. Bu proje gerçekleşirse, çok sevinirim.

Siz "Aşık Shakespeare", "İdeal Bir Eş" gibi filmlerden sonra bu kez "Dedektif Gadget" rolüne hazırlanıyorsunuz. Üstelik film özel efektlerle süslü bir aksiyon. Nasıl oldu bu tarz değişikliği?

Farklı şeyleri denemek hoşuma gidiyor. Bu filmde kötü adam rolündeyim. Zaten biz İngiliz aktörlerine Hollywood yapımcıları hep kötü adam karakterlerini teklif ediyorlar. Aslında bu film benim kişiliğime uygun çünkü macerayı severim. Üstelik 85 milyon dolarlık, teknoloji harikası bir mega projede oynamak bana ayrı bir keyif veriyor.

Yazarlık kariyerinizde hangi noktadasınız?

Şu anda senaryo çalışmaları yapıyorum. Mel Bordeaux adında bir partnerim var. Onunla beraber Julia (Roberts) ve benim için bir film yazdık: "Martha ve Arthur." İlk romanım "Hello Darling, Are You Working"i sinemaya uyarlıyorum.

Yazmayı seviyor musunuz?

Ben bir oyuncuyum. Grup çalışmalarına alışkınım ve yazmak benim için çok zor; metod ve disiplin gerekli. Bu nedenle haftanın her günü belirli saatleri yazmaya ayırıyorum.

İyi bir İngiliz ailesinden geliyorsunuz, katolik okullarında iyi bir eğitim aldınız. Bu geleneksel ve sıkı eğitim biçiminin sizin için avantaj ya da dezavantajları oldu mu?

İngiltere'yi seviyorum. Orada doğmuş ve büyümüş olmaktan da mutluyum. İngilizler'i eğlenceli ve egzantrik buluyorum. Ama bir dahaki yaşamımda farklı bir şeyler denemek isterim.

Mesela?

Latin lover doğmak fena olmazdı!


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır