kapat

13.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kimliğe göre kıyafet
İTKİB Arzu Kaprol ve Deniz Mercan ile başlamış olduğu Türk genç sitilistleri destekleme programına bu sene Düsseldorf'ta yapılan CDP'ye Bahar Korçan ile 5. defa katılarak devam etti. Bahar Korçan'ın hazırladığı yüzyılın ilk koleksiyonu "Kimlikler"de, kimliklere göre kıyafetler hazırlandı.

Yasemin K. ŞAHİNKAYA

Sezonun ilk vizyon fuarında Bahar Korçan'ın "2000 Yaz, Kimlikler" adlı koleksiyonu "1-4" Ağustos arası Düseldorf şehrinde CPD'de düzenlenen showlarla sergilendi. İTKİB (İstanbul Tesktil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği)'in sponsorsorluğu ve organizasyonunda gerçekleşen bu gösteride Türkiye'ye ait özel bölümler iki seans halinde yabancı basın ve alıcılara sunuldu.

Defilenin ilginç yanlarından biri 12 Türk mankenin yanında Elif Dağdeviren (Elektronik yayıncı-Gazeteci), Tamer Yılmaz (Moda Fotoğrafçısı), Uğurkan Erez (Koreograf), Tamar Çolak (İşkadını), Timuçin Unan (Grafiker), Tuğçe Mim Köksal (Yüzücü, Türkiye ve Balkan Şampiyonu), Cem Görk ve Deniz Alp (Modern Dansçı), Serhat Güdül (Klasik Balet), Bürge Öztürk (Modern Dansçı), Kemal Kıyışkan (Kuaför) gibi Türkiye'nin genç yüzünün sergilendiği çeşitli mesleklerdeki başarılı kişilerin kendi kimliklerine göre tasarlanmış kıyafetlerle podyuma çıkması idi.

İpeğin ağırlığı
Yüzyılın ilk koleksiyonu olan "2000 Yaz, Kimlikler" koleksiyonu için Bahar Korçan, "İçimizde varolanı severek başlıyor her şey. Yeni bir zaman dilimine girerken, kimliğimizi, sonra evrendeki yerimizi korumak süreklililiğimizi sağlayacak. Kimliklerin öne çıktığı, için ve dışın dengede olduğu, her kimliğe ayrı bir doku yaratıldığı bu koleksiyon, içimizdeki gücün farkına varmamızı sağlar umarım" diyor.

Defilede yüzde 90 Türk müzisyenlerinin besteleri kullanıldı. Her kimliğe ayrı müzikler mix edildi. Final sahnesinde ise Urfa türküsüyle podyuma çıkıldı. Türkü sound'larının kullanımı, yeni bir yüzyıla girerken teknoloji ve geleneğin karışımının iyi bir örneğini oluşturdu. Bahar Korçan'ın Kimlikler adı altında hazırladığı 2000 Yaz Koleksiyonunda en çok kullanılan kumaşlar ipek organze, ipek krep şifon, keten, Urfa el işi payetli oymalar, ham ipek ve ipek üstüne özel el boyamaları idi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır