|
|
Polisi uğraştırdı
İstanbul'da yakalanan TİKKO'cu, Vali Çevik'e yapılan saldırının faili çıktı. Militan kimliğini uzun süre gizledi
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 Ağustos günü yasadışı TKP/ML-TİKKO örgütüne yönelik başlattıkları operasyonlarda, örgütün "Konferans" grubuna mensup Ali-İsmet ve Tuncay kod adlı iki militanı yakaladı.
Ali-İsmet kod adlı kişinin parmak izleri alındığında, Çankırı Valisi Ayhan Çevik'e yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştiren firari kişilerden biri olduğu belirlendi. Ayrıca Tokat Emniyet Müdürlüğü binasının arkasında park halinde bulunan bir otomobilin altına bomba bırakılması olayının faili de aynı militandı. Çankırı'daki bombalı saldırının ardından, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Ankara Polatlı'da düzenlediği operasyonda bir hücre evinde ele geçirilen bomba ve malzemeler üzerinde de bu militanın parmak izleri vardı. Ali-İsmet kod adlı militan, polislerin eve girmesinden kısa süre önce kaçmıştı. Ali-İsmet kod adlı militanın, Tokat kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyelerine lojistik destek sağladığı, eylemlerle ilgili koordinasyon sağladığı ve örgüt üyelerini eğittiği de belirlendi.
Kimlikler sorguda ortaya çıktı
Ali-İsmet kod adlı militan uzun süre kimliğini gizlemeyi başardı. Hatta polis, militanın fotoğraflarını dağıtarak tanıyanların bilgi vermesini istedi. İstanbul DGM Cumhuriyet Savcılığı'nda Savcı Aykut Cengiz Engin tarafından sorgulanan sanıkların adlarının Muharrem Horoz ve Yalçın Özbek olduğu tespit edildi. Daha sonra İstanbul Nöbetçi 5 No'lu DGM Yedek Hakimliği'nce sorgulanan Muharrem Horoz ve Yalçın Özbek, "yasadışı örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Tuncay kod adlı Yalçın Özbek'in de örgütün kuryesi olduğu öğrenildi.
Militanların gösterdikleri yerlerde 2 dürbün, 1 gece görüş dürbünü, 3 telsiz, 1 cep telefonu, 20 bin 700 mark ile avcı yelekleri ele geçirildi.
Serdar CANİPEK
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|