kapat

06.08.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meyveli jöle pastası
Malzemesi
* 1 paket jöle
* Mevsim meyveleri
* 1.5 paket bisküvi
* 2 su bardağı süzme yoğurt
* 1/2 su bardağı fındık veya ceviz
* 1/4 su bardağı süt
* 1/2 paket krem şanti

HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak meyveleri ayıklayıp, yıkayalım. Arzu edilen irilikte keserek bekletelim. Jöleyi bir kaba boşaltalım. Üzerine 1.5 su bardağı sıcak suyu boşaltarak jöleyi eritelim. 1.5 su bardağı soğuk suyu kaba aktarıp, hızla karıştıralım. Jöleyi üçe ayıralım. Jölenin bir kısmını doğranmış meyveleri karıştırıp, yuvarlak tabanlı bir cam kaseye boşaltalım. Kabı buzdolabında jöle donana kadar bekletelim. Bu arada ikinci jöleye süzme yoğurdu ilave edip, hızla karıştıralım. Buzdolabından çıkardığımız cam kasedeki meyveli jöle karışımının üzerine yoğurtlu jöleli karışımı yayalım. Tekrar cam kaseyi bozdalıbana koyup, katılaşmasını sağlayalım. Üçüncü jöleye ise un haline getirdiğimiz bisküvi ve dövülmüş fındıkları ekleyelim. Cam kaseyi tekrar dolaptan çıkarıp üzerine bisküvili jöleyi boşaltalım. Cam kaseyi buzdolabına yerleştirip, bekleyelim. İyice donan kaseyi dolaptan alalım. Sıcak su dolu bir kaba, cam kaseyi batırıp, çıkaralım. Düz servis tabağına ters çevirelim. Süt ile krem şantiyi mikserde çırpalım. Jöle pastasının üzerine krem şanti ile süsleyip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır