Çiller Ailesi'nin televizyonu olarak bilinen ve DYP ile Tansu Çiller muhalifleri aleyhine sürekli altyazılar geçen btv satıldı. btv'nin, Jet-Pa ile adını duyuran Fadıl Akgündüz tarafından satın alındığı öğrenildi.
SABAH'ın btv'nin satılması konusundaki sorularını yanıtlayan bir RTÜK üyesi, bu satışla ilgili kendilerine bir bildirimin, henüz ulaşmadığını söyledi. Yayın kuruluşlarının, satış, ortaklık değişimi gibi konularda yaptıkları işlemleri mutlaka RTÜK'e bildirmeleri gerekiyor.
DYP ve Çiller ailesi lehine, DYP ve Çiller ailesine karşı olanların ise aleyhine yaptığı yayınlarla ve altyazılarla tanınan btv'nin yeni sahibi ise yurtdışında hayali şirketler kurduğu iddia edilen, ünlü futbolcular Alpay ve Sergen'i transfer ederek kulüplere kiralayan Jet-Pa'nın başındaki kişi olan Fadıl Akgündüz oldu. Akgündüz hakkında, 18 Nisan seçimleri öncesinde "En az 100 milletvekili satın alacak param var" dediği gerekçesiyle TBMM'nin manevi sşahsiyetini tahkir gerekçesiyle dava açılmıştı.
Öte yandan btv'nin Ankara bürosunun telefonuna çıkan personel, "Televizyonumuzun Ankara ve İstanbul büroları 4 gündür kapalı. Yeni sahibine devir-teslim işlemleri yapılıyor" dedi. Fadıl Akgündüz'ün yeni sahibi olduğu öğrenilen btv, RTÜK kayıtlarında "Bays Şirketi" (Basın Yayın Sanayi ve Ticaret A.Ş) olarak geçiyor. Şirket adresi olarak ise; "Platin Sokak No:5 Aşağı Ayrancı" kaydı bulunuyor.