kapat

31.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Universal Hayat sıkı denetimde
Türk Petrol Holding'in iştiraklerinden olan ve holdingin sıkıntıya girmesinin ardından mali bünyesi bozulan Universal Hayat Sigorta, faaliyetini Hazine denetiminde sürdürüyor.

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürülüğü yetkilileri, şirkete sigorta denetiminden iki uzman atandığını ve müşterilerin mağdur olmaması için tedbirlerin alındığı belirttiler. Şirketin yeni poliçe kesme işlemlerinin durdurulduğu, halen sağlık poliçesine sahip müşteri isteklerinin de Universal Sigorta tarafından taahhüt altında olduğu ifade edildi. Şirketin 1998 sonu itibariyle sağlıkta 18.060 kişiden, hayatta da 3.426 kişiden oluşan portföyü bulunuyor. Ödemelerle ilgili sorunu olan müşterilerin Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürlüğü/Ankara adresine dilekçe ile başvurması gerekiyor. Bu arada şirket toplam portföyünün yüzde 10 kadarını teşkil eden hayat poliçeleri de devlet güvencesinde. Hayat sigortası şirketleri topladıkları primler karşılığında Hazine'ye teminat yatırmak zorunda.

Rekabet kurbanı
Universal Hayat'ın mali durumunun bozulmasının ana nedenleri arasında sektördeki mantık dışı rekabet gösteriliyor. Şirketler müşteri kapmak için çok ucuz fiyata sağlık sigortası yapıyor. Hastanelerin "Nasıl olsa sigorta şirketi ödeyecek" diye müşterilere çıkardıkları kabarık faturalarla gelir gider dengesi iyice bozuluyor. Nakit akımını devam ettirmek için şirket bu kez daha da ucuz fiyata poliçe satıyor. Sonuçta ip bir yerde kopuyor.

SABAH EKONOMİ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır