Münih Üniversitesi'nden Berthold Koletzko önderliğindeki araştırmaların sonuçlarına göre, "Yağ asidi, göz sağlığını yüzde 100 etkiliyor; gözün ağ tabakasını yeniliyor. En önemlisi de zekâyı geliştiriyor. "
Araştırmalarda bebeklerin, "hamileliğin son 3 ayında; doğduktan sonra da ilk üç-dört ayda yeterli yağ asidi içeren yiyeceklerle beslendikleri zaman soruları daha kolay çözdükleri ve gözlerinin daha iyi gördüğü saptandı."
Amerika'nın Missouri Üniversitesi'nden doktor Susan Carlson'ın erken doğan bebeklerle yaptığı araştırmada bu fark açıkça ortaya çıktı. Bebekler, aylarca yağ asidi içeren özel bir süt ile beslendi. Bebeğin gelişimini ölçen bir test sonucunda, yağ asidi içeren yiyeceklerle beslenen bebekler diğer bebeklere 10 puan fark attı. Yağ asidi, anne sütünde yüzde 0.3-0.5 arasında var. Bilimadamları, bu oranı yükseltmek için annelere hamilelik süresince ve bebeğin anne sütü ile beslendiği zamanlarda günde en az 200 miligram yağ asidi almalarını öneriyor.