|
|
Bako'dan şok itiraf
Dolandırıcılık suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırılan ve üç yıldır firarda bulunun Banker Bako adıyla tanınan Baki Aygün, Ankara'daki sorgusunda önemli itiraflarda bulunarak, kendisine yardımcı olan "Bir Savcı ve Vali" hakkında bilgiler verdi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi tarafından sorgulanan "Banker Bako", üç yıl süren firar döneminde, bir ilin Valisi ile temasta bulunduğunu ve sık sık telefonla görüştüğünü ileri sürdü. Daha önce Emniyet Müdürlüğü de yapan bu Valinin adını da veren Bako, Kıbrıs'da ise bir doktorla "500 milyar liralık komisyon pazarlığı" yaptığını ve bu pazarlığa, bir Savcının da tanıklık ettiğini bildirdi.
Doktordan 500 milyar
İstanbul'da yakalandıktan sonra Ankara'ya getirilen Baki Cengiz Aygün'ün sorgusu, çete oluşturarak tehditle para tahsil etmek suçundan sürdürülüyor.
Ankara DGM tarafından yürütülen soruşturmanın, Batıkent'te polikliniği bulunan S.Ç adlı bir doktorun şikayeti üzerine başlatıldığı öğrenildi.
Bako dün Emniyet Müdürlüğü'nde Doktor S.Ç ile yüzleştirildi. Bako'nun adamları olduğu ve para tahsilatında görev aldıkları öne sürülen iki kişi de Ankara'da polis tarafından gözaltına alındı.
İki kişi daha aranıyor
Eylemin, DGM'lerin görev alanına giren "çete" suçunu oluşturması nedeniyle soruşturma dosyası, Ankara DGM Başsavcılığı'na gönderildi. DGM Savcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şubesi tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, çek senet tahsilatında görev aldıkları öne sürülen Bako'nun iki adamı gözaltına alındı. Polis, Bako'nun ortağı oldukları öne sürülen A.M ve D.K adlı kişileri de arıyor.
Ersin BAL
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|