|
|
Temiz bir toplum için
Toplumun yapısını düzeltmek ve temiz bir toplum yaratmak amacıyla Persil bir kampanya başlattı. Kampanyanın hedefi ise; ilk önce ailelerin eğitilmesi.
Henkel Turyağ, sosyal etkinliklerle de topluma faydalı çalışmalar sergiliyor. Son olarak Henkel Turyağ, ürünlerinden Persil'in sponsorluğunda, Türk toplumunun aile yapısına eğitim ile katkıda bulunmak amacıyla "Temiz Aile Temiz Gelecek" kampanyası başlattı. Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Yumuk, her müessesesinin 'müessesese' olabilmesi için ticari faliyetlerinin yanında, sosyal faaliyetlerinin olması gerektiğine inandıkları için böyle bir proje başlattıklarını anlatıyor: "Bu faaliyetler yalnız firmaya değil, tüm ülkeye yararlı olabilmeli. Bu fikirden yola çıkarak diyoruz ki, biz ürünlerimizle ailenin hizmetindeyiz. Daha ziyade ev kadınının hizmetindeyiz. Ev kadınına işlerini kolaylaştırmak için bir şeyler sunuyoruz." Son zamanlarda toplumda başlayan temiz eller kampanyası, Henkel'in attığı adıma esin olmuş. Yumuk, bunu şöyle ifade ediyor; "Türk toplumunu temiz bir toplum haline getirmek için, işe en alttan başlamak gerekiyor. Bu da toplumun en ufak çekirdeği olan aileyle olur. Çünkü sokaklarda pek çok eğitimsiz insan, sokak çocukları var. Aile bu çocukların üzerinde bir türlü düzen kuramadığı için o çocukların bigili, faydalı olma ihtimali az."
Aile kapsamlı bir proje
Temiz Aile Temiz Gelecek projesi, aileyi ilgilendiren pek çok konuyu masaya yatırıyor. Planlanmış olan 12 konferanstan 5 tanesi İstanbul, Antalya, Kastamonu, Samsun ve Isparta'da düzenlenmiş. Projenin şimdiye kadarki bölümlerinde pek çok yararlı konu işlenmiş ve değerli isimlerle çalışılmış. "Çocukların yaratıcılıklarını ortaya çıkarma" konusunda Prof. Dr. Aytaç Açıkalın; "Ailenin temeli sevgi"de Dr. Erdal Atabek; "Çocuklarımız, gençlerimiz ve okul başarısı"nda Abbas Güçlü ve "Ailede karar verme ve sorun çözme"de Prof. Dr. Üstün Dökmen bilgilerini dinleyicilerle paylaşmışlar. Projenin bundan sonraki ayağında ise, "İnsan İnsana Danışmanlık Şirketi"nden Prof Dr. Doğan Cücenoğlu ile sohbetler devam edecek. Ayrıca, ücretsiz danışma hattıyla da, sosyal sorunu olan herkese bunu paylaşabilme imkânı sağlanıyor. Hatta başvuranlara, Ortadoğu ülkelerinde UNICEF çocuk gelişimi danışmanlığı yapan, Psikolog ve Psikoterapist Fatma Torun Reid'den yazılı bir yanıt ulaşıyor.
Neslihan DEMİR
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|