kapat

24.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MGK İstanbul'da toplandı
CUMHURBAŞKANI Süleyman Demirel başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu temmuz ayı olağan toplantısını İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'nda gerçekleştirdi.

MGK'nın dünkü toplantısında, Boğazlar'daki petrol taşımacılığı, PKK'nın Avrupa'daki ikinci adamı Cevat Soysal'ın yakalanması, organize suçlar, terör ve irtica konuları ele alındı.

Gündemin bir maddesini oluşturan Boğazlardan petrol taşımacılığının yoğun olarak kullanılması konusu nedeniyle toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer de katıldı.

Ayrıca MİT tarafından PKK'nın Avrupa'daki ikinci adamı Celal Soysal'ın yakalanmasıda MGK toplantısında ele alındı. MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, kurul üyelerine operasyonla ilgili bilgi verdi. Toplantıda ayrıca organize suçlar, terör ve irtica konusunun görüşüldüğü kaydedildi.

Toplantıya, Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Hüsamettin Özkan, Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Ateş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlhan Kılıç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Rasim Betir ile Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Orgeneral Ergin Celasin de katıldı. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Korkmaz Haktanır, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Emniyet Genel Müdür Vekili Turan Genç ve Olağanüstü Hal Bölge Valisi Aydın Arslan da toplantıda hazır bulundu.

Yusuf DEMİR/Bülent TAVLI/Celal YILDIZ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır