kapat

21.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çete suçu için sürpriz girişim
TBMM, Adalet Alt Komisyonu dün, Çıkar Amaçlı Suç Örgütleriyle Mücadele Yasa Tasarısı'na ilişkin çalışmasını tamamladı. Ancak, çete suçları sanıklarının DGM'de yargılanmasını hükme bağlayan 11. maddeye, DSP'li üye Ali Arabacı ve FP'li Dengir Fırat karşı çıktı. Anlaşma sağlanamayıp tartışma çıkınca, maddenin üst komisyonda karara bağlanması benimsendi. Komisyondaki tartışma sırasında DYP'li Kamer Genç de DSP ve FP'li üyelerle birlikte hareket etti.

Şamil TAYYAR

Pişmanlık'a özel hüküm eklenecek
ANKARA- Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Uğur Mumcu gibi faili meçhul bazı cinayetlerin çözümü amacıyla, hazırlanan Pişmanlık Kanun Tasarısı'yla bazı yeni düzenlemeler getirileceğini bildirdi. Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu ve kardeşleri dün, Türk'le bir görüşme yaptılar. Mumcu'nun yakınları halen Uğur Mumcu olayından yargılanan Argun Çetin'in, yasal güvence sağlanırsa konuşup açıklama yapacağını bildirmesinin önemli bir gelişme olduğunu ve tasarı hazırlanırken, bunun örnek teşkil etmesi bakımından değerlendirilmesini istediler. Türk ise, hazırladıkları Pişmanlık Yasa Tasarısı'na hükümler koyacaklarını bildirdi.

Fırat YURDAKUL

Abant Platformu Demirel'e çıktı
CUMHURBAŞKANI Demirel, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen 2'inci Abant Platformu Organizasyon Komitesi üyelerini kabul etti. Koornidatör Prof. Mehmet Aydın, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Demirel'e toplantıyla ilgili bilgi sunduklarını söyledi. Demirel'i geçen yıl yapılan toplantıdan sonra da ziyaret ettiklerini anımsatan Aydın, "Sayın Cumhurbaşkanımız, çalışmamızı teşvik etmişti, yine çalışmaya devam etmemizi emir buyurdular" dedi. Prof. Aydın "Abant toplantısına katılanların Fethullahçılıkla uzaktan yakından" ilgisi olmadığını da söyledi. Fethullah Gülen, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın onursal başkanı olarak biliniyor.

Fatih ATİK

CHP'de eski defterler açılıyor
CHP'de parti içi hesaplaşma başladı. Öymen yönetimi, Baykal döneminin hesaplarını araştırmak için komisyon kurdu. Hesap tartışması şöyle başladı: SHP kökenli Baykal muhalifleri, Parti Meclisi'ne (PM) Baykal dönemi hesaplarıyla ilgili önerge verdi. Daha önce MYK ve PM'de onaylanan 1998 ve 1999 hesapları yeniden didik didik incelenecek. Bu nedenle SHP kökenli üyeler Ali Özcan ile Abdulkadir Ateş ve CHP kökenli Algan Hacaloğlu'ndan oluşan komisyon kuruldu. CHP kökenli PM üyeleri de misilleme olarak SHP dönemiyle ilgili ASK, SK konularında araştırma istemeye hazırlanıyor.

Emin KOÇ

MGK stanbul'da toplanacak
Devletin zirvesi, Cuma günü stanbul'da toplanacak. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu, Cuma günü saat 14.00'te Harp Akademileri Komutanlığı'nda toplanacak. Toplantının özel gündeminde boğazlar yer alacak. Boğazların petrol taşımacılığında yoğun olarak kullanılması nedeniyle toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer'in de davet edildiği öğrenildi. MGK'nin Temmuz ayı gündeminde boğazların yanı sıra irtica, terör ve organize suçlarla mücadele de yer alıyor.

Mahmut BULUT

Olay savcıya soruşturma
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) maaş isyanına karşı çıkan ve HSYK üyelerini "Nerdeyse, yiyecek bulmak için çöpleri karıştırdıklarını söyleyecekler" sözleriyle eleştiren, stanbul DGM Savcısı Mete Göktürk hakkında "disiplin" soruşturması başlatıldı. Adalet Bakanlığı, Savcı Göktürk'ün, sözlerini incelemeye aldı. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün onayı üzerine Göktürk hakkında, "HSYK'yi tahkir" ve "zin almadan basına demeç verdiği" iddiasıyla "disiplin" soruşturması başlatıldı.

Ersin BAL


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır