Bahçeli, önceki gün partisinin Başkanlık Divanı toplantısında "Hem iktidar, hem muhalefet olunmaz. İktidardayken muhalefet yapılmaz. Bu hükümetin ortak sorumluluğunu taşıyoruz. Önce imza atıp sonradan vazgeçmek MHP'ye yakışmaz. DYP ve FP'nin etkisi altında kalmamalıyız" dedi.
Bahçeli, milletvekillerine uyarılarını dünkü grup toplantısında da sürdürdü ve siyasal sorumluluk bilinci içinde hareket edilmesini istedi. Bahçeli, "Ülkemizin içinde bulunduğu şartları ve sorunları iyi algılamalıyız. Gün, ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarımızı en detay noktasına göre idrak günüdür. Bireysel veya parti çıkarlarının öne çıkarılacağı gün değildir" diye konuştu.
Bahçeli grup tonuşmasında ayrıca sosyal güvenlik reformuna da değindi ve şunları söyledi: "Sağlıklı ve güçlü bir sosyal güvenlik sistemi, ancak tarafların sosyal sorumluluk duygusuyla hareket etmesine bağlıdır. Uzun yıllardır kanayan bir yara olan bu meselenin çözümlenebilmesi, ülkemizin geleceği açısından da büyük önem taşımaktadır."