Türk at yarışçılığının derbisi olarak kabul edilen Gazi Koşusu'nun 73'üncüsü bugün Veliefendi Hipodromu'da koşulacak. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in himayesinde gerçekleşecek yarış öncesi, onbinlerce yarışsever, hep birlikte 10. Yıl Marşı'nı seslendirecek. Bu amaçla, marşın metni, girişte tüm konuklara dağıtılacak.
İlki 1927 yılında 3 ve daha yukarı yaşlı İngiliz atlarının katıldığı, 2 bin lira ikramiyeli Gazi Koşusu, 1932 yılından itibaren, Türkiye'de doğmuş 3 yaşlı safkan İngiliz taylarına mahsus ve yine 2400 metre mesafeli olarak koşulmaya başlandı.
Bu anlamlı koşuda 12 kez zafere ulaşan Eliyeşil ekürisi yarışa Mighty Moor ve Bebecik isimli taylarla katılıyor.
Gazi Koşusu'nu en fazla kazanan jokey ise 9 kez ile Mümin Çılgın.
Geçen yıl yapılan koşuyu, Ahmet Kavran'ın, Kavranhan isimli safkanı jokey Fuat Çakar ile 2.27.96'lık dereceyle kazandı. Bu yıl koşunun ikramiyesi 120 milyar lira. Kaydiyelerle birlikte toplam rakam 150 milyara ulaşıyor. Yani bu koşuyu kazanan tay, sahibine saniyede 1 milyar lari kazandıracak.