kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Festival ateşi yaktı kavurdu
Yaz geldi, Avrupa'da açık hava festivalleri de birbiri ardına geliyor... Bunlardan en popüleri, Glastonbury, yüz binlerce rock hayranını, yıllardır ilk defa güneşli bir havada ağırlıyor.

İngiltere'nin Somerset bölgesinde her yıl düzenlenen Glastonbury Festivali, Avrupa'nın bir numaralı rock etkinliği halini aldı. Önceki iki senede yağmur ve kötü hava yüzünden ilginin sönük kaldığı ve birçok konserin iptal edildiği Glastonbury'de bu yıl toplanan yüz bin rock müzik meraklısını 3 yıldır ilk kez güneşli bir hava karşıladı ve konserler olanca hızıyla başladı.

İlk kez 1960'ların sonunda düzenlenmeye başlayan Glastonbury rock festivali 1970'te yörede geniş toprakları olan Michael Eavis adlı bir çiftçinin festivali izlemeye gelen 1500 kişiye bedava süt dağıtmasıyla adını duyurdu. 1970'te Marc Bolan'ı dinlemeye gelen 1500 kişi yıllar içinde 100 bin kişinin biletli katıldığı bir festivale dönüştü.

Üç gün sürecek Rock festivali için onlarca grup Somerset'e geldi. Bölgedeki tüm oteller ve parklar dolup taşıyor. Birçok kişi havanın da yaz olmasından faydalanıp dışarıda geceyi geçiriyor. Çılgın kadın şarkıcı Courtney Love, festivalin ilk gününde sahne alanlar arasındaydı. Hole isimli grubuyla yine izleyenleri büyüleyen Love, kıyafetiyle de dikkat çekti.

Blondie grubunun solisti Debbie Harry de ilerleyen yaşına rağmen hala güzelliğinden ve performansından bir şey kaybetmemişti. Yine büyüledi... Festivalde en çok ilgi toplayan gruplardan biri de R.E.M. oldu. Yıllardır, değişik tarzlarını bozmadan; 90'lara da müziklerini uyarlayarak, gündemden düşmemeyi başaran ünlü REM'in solisti, aynı zamanda Courtney Love'ın da yakın arkadaşı Michael Stipe, her zamanki gibi kendine özgü hareketleriyle sahnedeydi.

Stipe, kendisini görebilmek için günlerdir aynı yerde yatıp kalkan binlerce genci kendinden geçirmeyi başardı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır