kapat

27.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İnternette aşk
Yeni Zellandalı Alan ile Türk kızı Gülperi Internet'te chat yaparken tanıştı. Sanal ortamda başlayan aşk çifti 19 Şubat 2000'de nikah masasında buluşturacak.

Gülperi bir yıl önce ayrılmıştı Türkiye'den. Bir ayağı Almanya'da olan sinema sanatçısı babasının da desteğiyle "optik" konusunda eğitim görüyordu. Güzeldi Gülperi. Ajanslar onu keşfetmekte gecikmedi. Genç kız bir yandan eğitimini sürdürürken diğer yandan da mankenlik ve fotomodellik yaparak kendi harçlığını kazanmaya başladı.

Peri masalı
Zordu gurbette yaşam. Renkli yaşamı bile yalnızlığına çare olamıyordu. Bilgisayarıydı tek arkadaşı. Internete girdi mi dünyayı unutuyordu. Chat yapmak ise en büyük zevkiydi. Bir gün bir "sohbet" odasında sıcacık bir selam dikkatini çekti. Konuşmaya başladılar. Türk kızı Gülperi ile Yeni Zelandalı Alan birbirlerini orada o sanal alemde keşfettiler. Ne kadar çok ortak noktaları olduğunu, aynı şeylere güldüklerini, aynı şeyden hoşlandıklarını hatta aynı "yalnızlığı" paylaştıklarını farkettiler.

Sonrası hızlı gelişti. Gülperi ile Alan birbirlerine aşık olunca sırlar bir cafedeki buluşmada döküldü ortaya. Gülperi Alan'ın Yeni Zelandalı olduğunu, Sonny firmasının Münih'teki departmanında bilgisayar mühendisi olarak görev yaptığını, Alan da Gülperi'nin Türk olduğunu o cafede öğrendi. Birbirlerini ilk kez o cafede gördüler.

Bir kaç buluşmanın ardından da birlikteliklerini sürdürme kararı aldılar. İlk iş olarak ailelerini haberdar ettiler. 19 Haziran'da Balıkesir'in Erdek ilçesinde buluşan aileler gençlerin nişan töreninde mutluluk gözyaşları döktüler. Ve 19 Şubat 2000 yılında Yeni Zelanda'da bu kez düğün için buluşmak üzere sözleştiler.

Babası aktör
Ve şimdi Gülperi rüyalarının prensi ile evlenmek için gün sayıyor. Diğer yandan da babası ile birlikte rol alacağı Türk Alman yapımı "Pleitegeier Küsst Man Nicht" (Fakirleri kimse öpmez) adlı filmin çekimlerinin başlamasını bekliyor. Gülperi'nin babası Erol Tezeren de 1963-1984 yılları arasında 80'den fazla Yeşilçam filminde rol almış bir aktör. Erol Tezeren, 1985 yılından bugüne kadar, aralarında "Minyeli Abdullah", "Gelin", "Yalnız Efe", "Kuruluş", "Kanayan Bosna"nın da bulunduğu birçok filmin prodüksiyonuna imza atmış.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır