kapat

23.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan, 'Hocaefendi' Gülen'e sahip çıktı
FP lideri, partisinin Meclis grubunda "Hocaefendi" dediği Fethullah Gülen'i övdü, milletvekilleri Kutan'ı ayakta alkışladı

Fazilet Partisi, Fethullah Gülen'den yana tavır aldı. FP Genel Başkanı Recai Kutan, partisinin dünkü grup konuşmasında, sık sık "Hocaefendi" tabirini kullanarak Fethullah Gülen'e sahip çıktı ve okullarını övdü. Kutan'ın Gülen'e yönelik sözlerine milletvekilleri hararetli alkışlarıyla destek verdiler. Kutan, "Hedefin sadece Fethullah Gülen olmadığı, bu ülkede mütedeyyin (dindar, dini bütün) insanların hedef olduğu da anlaşıldı" dedi.

Kutan, Türkiye'nin asıl gündeminin ekonomik sıkıntılar, soygun, talan olduğunu, bunları unutturmak için için zaman zaman kasetlerin ortaya çıkarıldığını ileri sürdü. Kutan, "Daha şimdiden Fethullah Gülen'i mahkum ettirdiler. Oysa aynı çevreler, Türkiye'de idamlar kaldırılsın, hatta yavaş yavaş, (Abdullah Öcalan idam edilmesin) demeye başladılar. Ama Fethullah Hocaefendi'nin idamla yargılanmasını neredeyse sevinçle ilan ediyorlar. Hatta bazıları, Abdullah Öcalan kadar tehlikeli buluyorlar. El insaf! Nasıl diyebiliyorsun? Nasıl gözleri dönmüş, nasıl bir hınç içindeler" dedi. Fethullah Gülen kasetlerinin montaj olabileceğini, ortaya çıkış tarihlerini de "ilginç" bulduğunu belirten Kutan, kasetlerin, "yetkililerin bilgisi dahilinde" yıllardan beri piyasada olduğunu, hatta Zaman Gazetesi'nin de bir dönem promosyon olarak dağıttığını bildirdi.

Meydan okudu
Fethullah Gülen'e sahip çıkan Kutan, okullarına da övgü yağdırdı. Bakan olduğu dönemde Orta Asya'daki okulları "gururla ve göğsü kabararak" ziyaret ettiğini söyledi. Kutan, medya kuruluşları ve "bazı kurumlara" da meydan okudu: "Eski defterleri karıştırıp, muhbirliğe soyunanlara sesleniyorum; gün gelir birileri ortaya çıkar. Kimlerin Marksist görüşlerinden dolayı ordudan kovulduklarını açıklar. Birileri çıkar, bir siyasi partinin liderine, senin grubunda militanlar var, der."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır