kapat

23.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Rıdvan ve Fatih


Her ikisini uzun yıllardır çok yakından tanırım. Fatih'e Milli Takım'da yöneticilik yaptım. Ona Milli Takım kaptanlığını Çekoslovakya'da ilk biz vermiştik.

Mert, adam gibi adam, düzgün, dost bir insandır. İlişkimiz hep sürdü. Rıdvan, benim son başkanlığımda futbolu bıraktırdığım kişi. Büyük futbolcular, seyirci onları göndermeden zor da olsa futbolu bırakmalıdırlar. Televizyoncu oldu. Onu tekrar ait olduğu işine, futbola döndürdüm. İngiliz usulü patron-menajer olarak tam yetkili futbol şubesini Rıdvan'a teslim etmiştik. Van'da büyük başarı elde etti. Şimdi F.Bahçe'nin başında. Tam yetkili olduğunu gazeteler yazıyor. Tam yetkinin ne kadar çok olduğunu bilmiyorum.

Fatih ile G.Saray'a antrenör olmadan evvel sabahlara kadar çok konuştuk. İşe başladığında 8 futbolcu istemişti. Yönetim 4'ünü aldı. "Verdikleri bu kadar. Ağlayacak halimiz yok" dediğinde 4 yıl şampiyon olamayan G.Saray'a hiçbir söz vermedi. Yardımcıları Bülent, Müfit ve Eser'le futbol oynadı. Onlara kaptanlık yaptı. Hakemlerin, futbolu yönetenlerin doğum günlerini, evlilik günlerini hatırlaması medeni harekettir. Şampiyonluk geldi, arkadan 2 tane daha geldi. Hiçbir teknik heyetin dayanamayacağı problemleri yaşadı. Fatih, G.Saray Kulübü'nün geleceğini ve Faruk Süren'i kurtardı. Ali Sami Yen Stadı'nın yenilenmesini olabilir duruma soktu. G.Saray'ın kurumlara olan büyük borçlarının ertelenmesini, şampiyonluk elde ederek temin etti. Yardımcılarının basında konuştuğunu görmedim. Basından da yönetim kurulundan da, Fatih'e destekler hep daha sonraları geldi.

F.Bahçe'nin borcu bizlere...
Rıdvan "Kimi istiyorsam alıyorlar" diyor. Ancak istediği futbolcuların pahalı olanının alınmadığı ortada. Bir başarısızlıkta Rıdvan, "Şunu istemiştim, pahalı geldi almadılar. Onu istemiştim olmadı" demeyecektir. Rıdvan'ın başarısından şüphe edenler çoğunlukta. Benim onu göklere çıkarmamı, pekçok F.Bahçeli emniyet olarak görüyor. Rıdvan'ın zekâsı, futbol görüşü tartışılmaz. Rıdvan'ın başarısı, yani F.Bahçe'nin şampiyon olması Yıldırım'ı kurtarır. Aksi bir durum da F.Bahçe Kulübü'nü uçuruma götürmez.

Çünkü, "F.Bahçe Kulübü'nün borcu yok. Borcu şahıslara. F.Bahçeliler'e; yani bizlere. Hiç kimseye para verirken kulübü, üçüncü kişilere borçlandırmasına asla müsaade etmeyiz. F.Bahçe'nin G.Saray gibi borç batağına girmesi mümkün değildir. Rıdvan'ın takımı şampiyon yapması sezonun iyi başlamasına eşittir. En büyük destek hep Fenerbahçeliler'den ve bizim büyük taraftarlarımızdan olmalıdır. İki yıldır en güçlü F.Bahçe şampiyonluğu hediye etti; çok kötü yönetildiği için. Yönetim Rıdvan'da. Kadro süper. Rıdvan'a tam destek, özellikle taraftarlarımızdan bize şampiyonluğ!u getirir.

Spor Yazarları sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır