kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Para basıp memura zam verilir"
MHP, memura en fazla enflasyon oranında zam yapılmasını, Vergi Yasası ve Anayasa'nın uluslararası tahkimle ilgili 155'inci maddesinin değiştirilmesini istiyor.

MHP Araştırma-Geliştirme Ekonomi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Emin Çarıkçı, memura zammın mutlaka yüzde 25'in üzerinde olması gerektiğini belirterek, "Para basarak memura verilecek zam finans edilse dahi zararlı olmaz. Bütçe açığı için Bankalar Yasası'nın ardından Sosyal Güvenlik Reformu'nun ele alınması gerekiyor" dedi. Çarıkçı, Vergi Yasası'nda da değişiklik yapılmasını isteyerek, Nereden Buldun Yasası'nın 3 yıl ertelenmesi ve Anayasa'nın uluslararası tahkimin kaldırılmasına ilişkin 155'inci maddesinin derhal değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Memur zammı
Çarıkçı, partilerin seçim öncesinde çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek iktidar olduklarını hatırlattı ve şöyle konuştu: "Haziran'da enflasyon yüzde 25, memur zammı bu oranların altında olmamalı. Memurları ezdirerek enflasyonla mücadelede başarılı olmak mümkün değil. Geçici olarak para basarak finans etmek dahi zararlı olmaz."

Uluslararası tahkim
Türkiye'nin, döviz ve GSMH bazında 23'üncü ülke olmasına karşın, yabancı sermeye sıralamasında 40'ıncı sırada bulunduğunu vurgulayan Çarıkçı, " Bunun nedeni Uluslararası Tahkim. Yap, işlet, devret devreye girdiğinde, Anayasa'nın 155'inci maddesini değiştirebilirse, başta enerji sektörü olmak üzere 4-5 milyar dolar yatırım girecek" diye konuştu.

Nevin BİLGİN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır