kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nazi kampları
Podujevo kenti çevresinde yakılan beş köy toplama kampına dönüştürüldü. 60 bin Kosovalı hapsedildi.

NATO askerleri Kosova'nın kuzeyinde kurulu toplama kamplarına hapsedilmiş 60 bin mülteci buldu. İngiliz Sunday Telegraph gazetesi, Nisan ayı ortalarında dağlarda yakalanan insancıkların, Podujevo kenti çevresinde kurulan kamplara doldurulduğunu yazdı. Sırplar'ın yakılan beş köyü kamp haline getirdikleri ve insanları canlı kalkan olarak burada tuttukları belirtildi.

Sırplar Saykovaç adlı kamplardan birkaç gün önce çekildiler. NATO, tüm dünyadan izole edilmiş bir halde yaşam savaşı veren binlerce kişiyi açlık ve hastalıktan kırılırken buldu.

Hepsi fişlendi
İnsanların boyunlarında, adlarını, kamp numaralarını ve hangi kampa ait olduklarını belirten kimlikler asılıydı. Kamplardan kaçmaya çalışanın cezası ölümdü. Ekmek ve su bulmak için kamptan kaçan dört yaşlı Kosovalı'nın Sırp keskin nişancıları tarafından vurulduğu ortaya çıktı. Kampta geçen aylar boyunca 90 kişi öldürüldü. Cesetleri yakıldı.

Sırplar'ın tüm halkı Kolig dağında saklanırken buldukları ve bu kamplara sürdükleri kaydedildi. İngiliz Dışişleri Bakanı Robin Cook da Prizren kentinin güneyindeki Velika Kuruşa kasabasında 100 kişilik bir toplu mezar bulunduğunu açıkladı. Sırp birlikleri dünden itibaren Kosova'dan tamamen çekildiler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır