kapat

21.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kıbrıs kararına Ankara tepkisi
G-8 zirvesinde yayınlanan bildirgede Kıbrıs'ta tarafların ön koşulsuz görüşmesi şeklindeki öneri Ankara'da rahatsızlık yarattı.

G-8 ülkeleri liderlerinin Almanya'nın Köln kentinde yaptıkları zirve toplantısından sonra açıklanan sonuç bildirgesinde Kıbrıs'ta tarafların "ön koşulsuz" görüşmesi şeklinde bir önerinin yer alması Ankara'yı rahatsız etti. "Ön koşulsuz" görüşme önerisinin aldatmaca olduğunu düşünen Ankara'da "En büyük ön koşulu kendileri koyuyor. Yani Klerides'i Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sıfatıyla sayın Denktaş'ı da Türk Toplumu Lideri sıfatıyla aynı masaya oturtmak istiyorlar. Bundan büyük ön koşul olur mu?" görüşü dile getiriliyor.

Sanayileşmiş 7 ülke ve Rusya'nın oluşturdğu G-8 ülkelerinin Kıbrıs'la ilgili kararını değerlendiren Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili, şunları söyledi: Biz egemen iki devlet diyoruz. Artık toplumlar arası görüşmeler yapmayız. Devletler arası görüşmeler yaparız. Biz iki devlet vardır diyoruz. İki devletin cumhurbaşkanları gelir ve devlettten devlete görüşmeler olur. Sen bunu bir yana bırakıyorsun ve KKTC'yi toplum seviyesine indiriyorsun. Orada bir devlet olduğunu söylemeye dilleri varmıyor."

Sonbaharda
Bildiride, BM'ye, Kıbrıs sorunun çözümü için tarafları bu sonbaharda müzakere masasına davet etmesi çağrısında bulunuldu. Bildiride, Kıbrıs Türkler'i ve Rumlar'ın, hiçbir konuda ön koşul getirmeden müzakare masasına oturmaları ve bir çözüm bulana kadar görüşmelere devam etmeleri gerektiği yer aldı.

İbrahim GÜNDÜZ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır