kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sınav krizini Bahçeli önledi
DSP ile MHP arasında krize dönüşen merkezi sınav tartışmasının, Bakanlar Kurulu gündemine taşınmasını Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli engelledi.

Bahçeli, merkezi sınav tartışmasını Bakanlar Kurulu gündemine getirmeyi planlayan Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'na toplantıdan önce "Bu konunun tartışılacağı yer, Bakanlar Kurulu değil, bunu kendi aramızda ikili görüşmelerde çözeriz, gerekirse komisyon kurulur" uyarısında bulundu. Memur alım sınavlarının nasıl yapılacağını belirlemek üzere Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun biraraya gelmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. MHP'nin merkezi sınavın ÖSYM tarafından yapılmasına karşı çıkmanın dışında, yazılı sınavdan sonra mülakat yapılmasına ve 11 milyon 500 bin liralık başvuru ücretine de itiraz ettiği belirtildi. MHP'nin başvuru ücretinin 1-1.5 milyon lira düzeyine indirilmesini istediği kaydedildi.

Adaylara özel dersane
Onbinlerce insanın umudunu bağladığı devlet memurluğu sınavı, bir başka sektörün ekmek kapısı oldu. Üniversiteye hazırlık dersaneleri, memur adayları için özel kurslar düzenlemeye başladı. Üniversiteye hazırlık kurslarının sıralarını bundan sonra devlet memuru adayları dolduracak. Devlet memurluğu sınavında gelebilecek sorulara uygun özel bir program hazırlayan ilk dersane, Ankara'da açıldı. Meslek Edindirme Geliştirme Merkezi MEGEM, adaylara sınavda "yeterli puan değil, yüksek puan" vaadediyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır