kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sezonun en şanlı düğünü
İngiliz kraliyet ailesinden Prens Edward ile eski manken, halkla ilişkiler uzmanı Sophie Rhys-Jones bugün evleniyor.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in en küçük oğlu Prens Edward (35) ile bir şirkette halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışan 34 yaşındaki Sophie Rhys-Jones bugün görkemli bir düğün töreni ile hayatlarını birleştiriyor. Prens Edward'a Prense Charles ve Andrew nikah şahitliği yapacak. Sophie düğün öncesi Kraliçe tarafından Düşes'lik, Edward ise Dük ünvanıyla taltif edilecek. 5 yıl önce bir davette tanışan Edward ile Sophie'nin düğününe 550 seçkin davetli katılacak.

İngiliz Kraliyet hanedanı geleneklerine bağlı olarak evlilik yüzüğü Galler altınından yapılıyor. Yüzük ünlü mücevherci Asprey and Gerrard tarafından yapıldı. Windsor sarayında yapılacak düğün töreninin 1981'de evlenen Diana ile Charles'ın Londra'daki St.Paul Kilisesindeki düğün törenini gölgede bırakacağı söyleniyor.

Londra'ya 1 saat uzaklıktaki Windsor'daki St.George's Chapel'de kıyılacak nikah öncesinde Sophie ile Edward bir at arabasıyla Windsor sokaklarını turlayacak. İngiliz televizyonu BBC bugün öğleden sonra saat 4'de başlayacak düğünü canlı yayınlayacak. Düğün törenini tüm dünyada milyonlarca kişinin televizyonlardan canlı izleyecek.

Doğan YOLDAŞ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır