kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Coca Cola Hıfzısıhha'da inceleniyor
Belçika'da çocukların zehirlenmesi üzerine bir çığ gibi Avrupa'ya yayılan kola krizi Türkiye'ye de ulaştı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Yusuf Hüsnü Gökalp, Türkiye'de üretilen ve satılan Coca-Cola'larla ilgili 'ne olur ne olmaz' diye inceleme başlattıklarını açıkladı. Gökalp, herhangi bir şikayetin olmadığını ama yine de tedbirli davranmak gerektiğini söyledi ve ekledi: "Ürünlerin toplanması gibi bir durum sözkonusu değil."

Bir süre satılmasın
Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ise Türkiye'de üretilen Coca Cola ve yan ürünlerini meşrubatlarını Hıfzıssıhha Enstitüsü'nden tahlil yapılmasını istediklerini belirten Palandöken, laboratuvar sonuçlarının kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi. Belçika, Lüksemburg, Hollanda ve Fransa'nın Coca Cola, Coca Cola Light, Fanta ve Sprite satışlarını yasakladığını hatırlatan Palandöken, Avrupa'da yapıldığı gibi Türkiye'de de Coca Cola satışlarının halkın sağlığı için geçici bir süreyle durdurulmasını istedi.

Şişeden değil
Şişe Cam Cam Ambalaj Pazarlama A.Ş Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Ekrem Barlas, Coca Cola ürünlerindeki sorunun ürüne gazlı meşrubat tadı vermek için şişeye değil, meşrubata katılan karbondioksitten kaynaklandığını belirterek, 'şişe üretiminde bozuk karbondioksit kullanıldığı' ifadesinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

"Sorun yok"
Coca Cola'dan yapılan açıklamada ise Türkiye'deki üretimin, ülkeye yayılmış 9 fabrikada tamamen yerel kaynaklar kullanarak gerçekleştirildiği belirtild ve hiç bir sorunun olmadığı açıklandı. Sadece konsantrenin yurtdışından getirildiğini belirten şirket yetkilileri, onun dışında üretimde kullanılan şişeler, kutular, karbondioksit gazı ve diğer malzemelerin Türkiye'den temin edildiği açıkladılar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır