kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Renault'un 2000 yılı otomobilleri
Renault, Broadway'i üstün teknoloji ürünü Clio Sedan'la değiştiriyor. Clio Sedan Kasım'da piyasada. Yeni Megane Ailesi ise Ağustos'ta satışa sunuluyor

Türkiye'nin en büyük ikinci otomobil fabrikası Oyak Renault, Kasım'da pazara yeni bir otomobil sunuyor. Clio Sedan. Broadway'in yerine üretilecek olan Clio Sedan için 1998 yılı başından bu yana hazırlık yapan Oyak Renault ve Renault Mais sonunda çalışmaların sonuna geldi.

Renault Mais, 1995'te Clio'nun hatchback modelini Türk pazarına sunmuş ve model pazarda başarılı satış rakamlarına ulaştı. Daha sonra da, küçük otomobil sınıfındaki Clio'nun Sedan versiyonun Türkiye pazarı için geliştirilmesine karar verildi. Clio Sedan'a ait fotoğraf, fiyat ve özellik gibi bilgiler halen sır gibi saklanıyor. Yeni modelle Broadway'in sınıfında yeni teknoloji rüzgarı eseceğe benziyor.

Megane Ailesi Ağustos'ta
Renault'un yıl sonuna kadar sunacağı yeniliklerden biri de yeni makyajlanan Megane Ailesi. Cenevre Fuarı'nda tanıtılan yeni Megane'lar Ağustos'ta satışa çıkacak. Çok subaplı yeni motorları, altı farklı modeliyle dikkat çeken yeni Megane Ailesi'nin tasarımına yaklaşık olarak 58 trilyon lira harcadı. Scenic, Hatchback, Sedan, Coupe ve Cabriole'den oluşan Megane'lar selefinin sadece kapılarını, karoserisini ve arka kanatlarını korumuş.

Yeni Megane'da en göze çarpıcı değişiklik, daha bombeli bir ön kaput ve kaputun iki yanıdan başlayarak ön ızgaralarda oval çigziler.

Boyun koruma sistemi
Yeni Meganelarda, yandan gelen darbelere karşı önde sürücü ve yolcunun baş ve göğsünü koruyan yan hava yastıkları, yine önde üç noktadan bağlantılı ve kuvvet kontrol sistemli emniyet kemerleri bulunuyor. Boyun korumalı ön koltuk başlıkları, baş ve boyun bölgesine arkadan gelecek darbeleri yüzde 45 oranında azaltıyor.

Broadway'de sona doğru
Eski model otomobiller arasında hala en çok satan model ünvanını koruyan Renault Broaway'in Ağustos ayında üretimine son veriliyor. Yerine yeni teknoloji ürünü Clio'nun Sedan modeli üretilecek. Fiyat avantajı nedeniyle çok satan Broadway'in kasası 1993 ve 1996 yılında olmak üzere iki kez değiştirildi.

Motoru 2000 yılı emisyon standardının altında kalacak olsa da Broadway'e olan talep hep yüksek kaldı. Sürekli ürün gamını yüksek teknoloji kullanılan modellerle yenileme stratejisi yürüten Renault, yeni bin yıla, daha üstün bir otomobille girme hedefinden vazgeçmedi. Broadway, Türkiye'de 1985 yılından bu yana 395 bin 170 adet üretildi.

BMW yakıt hücreli otoda atağa kalktı
Hidrojenle çalışan 7 Serisi salon otomobillerini "Expo 2000 Temiz Enerji" projesinde tanıtmak üzere üretmeye başlayan BMW, yakıt hücreli 7 Serisi otomobillerin de seri üretimine geçmeyi planlıyor.Yakıt hücresi elektrik sistemini besliyor. Performansı yüksek ve uzun daha uzun ömürlü.

Bagajda mahsur kalmaya son
General Motors, ABD'de geçen yıl bir kaç çocuğunun otomobilin bagajında kalarak havasızlıktan ölmesi üzerine yeni bir teknoloji geliştirdi. İçinde insan kalması durumunda bagaj kapağını açan cihaz kızıl ötesi ışınlara duyarlı. Cihaz 2002 yılına kadar bütün 4 kapılı modellerine yerleştirecek.

ŞELALE KADAK


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır