kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
NBA ateşi İnternet'i sardı
Basketbolun zirvesi NBA'le ilgili aradığınız her şeyi siber alemde bulmanız mümkün. İşte size tam teşekküllü, dört başı mamur bir siber-NBA rehberi.

Oyuncular birliğiyle kulüplerin anlaşamaması sonucu bir ara hiç başlamamak gibi bir tehlike atlatan NBA 98-99 sezonunun son demlerindeyiz artık. Yedi maçlık final serisinin sonunda, yeni NBA şampiyonu belli olacak. Michael Jordan'ın gidişinin ardından darmadağın olan Chicago'nun bıraktığı boşluğu dolduracak yeni takım, ya San Antonio Spurs olacak ya da New York Knicks. Fakat, bu şampiyonluğa susamış iki takım arasındaki rekabetin asıl ilgi çekici yanı, NBA final ateşinin İnternet'i de sarıp sarmalamış olması.

İnternet'te NBA
NBA, dünyanın en büyük spor sektörü. Böylesine büyük bir organizasyonun resmi bir Web sitesinin olmaması beklenemez haliyle. Diğer online spor haberi kaynaklarının ötesinde, NBA'in resmi Web sitesi NBA.com'un temel özelliği, profesyonel basketbol liginde ne olup bitiyorsa, her şeyi, anı anına İnternet'te yayınlaması. Fakat resmi sitenin ağırlığı tarafından birazcık kıyıda bırakılmış olsalar da, NBA'in renkli yanını göz önüne getiren hayran siteleri var bir de. Çoğunluğu NBA oyuncularına adanmış olan bu sitelerde, NBA yıldızları hakkında istemediğiniz kadar çok bilgiye erişmeniz mümkün. Hayat hikayeleri, sevdikleri şeyler, önem verdikleri noktalar, ağızlarından kaçırdıkları sözler... Hayran siteleri, görmezden gelemeyeceğiniz bir kaynak niteliğinde.

Asıl eğlence: Oyun!
NBA heyecanını kendi kendinize de yaşayabilirsiniz. Çoğu oyun şirketi, spora odaklanmış ürünler çıkarıyorlar. Ama NBA oyunlarının arasında en çarpıcı olanı, yıllardır tahtından indirilemeyen, EA Sports etiketli NBA Live serisi. Serinin son oyunu NBA Live 99, ligin yıldızlarının bütün özelliklerinin aktarıldığı, tam bir siber arena. Kaliteli grafiklerle, oyuncuların tarzlarının yansıtıldığı maçlarla, binlerce maddeden oluşan, gerçek bilgilere dayanan veri tabanıyla NBA Live 99, basketbol heyecanını bilgisayar ekranlarına getiriyor. Bu arada biz de, sırası gelmişken kendimizi alıkoyamayıp bir siber final serisi oynadık. Özetle, NBA'i izlemek için, etkin bir yol izleyip İnternet denizine açılabilirsiniz. Her türlü bilgiye, ayrıntıya, maç görüntülerine İnternet üzerinden ulaşmak mümkün. Sonra da, kendi NBA'inizi kendiniz yönetip, siber liginizde sıkı bir yıldız olabilirsiniz. Görüldüğü üzere, silikonun patlamayan yanları, eğlenceli yönleri de var...

Finale imza atanlar: NY Knicks
NEW York Knicks'in resmi Web sitesi, diğer NBA takımlarında da olduğu gibi, NBA.com altında:

http://www.nba.com/Knicks

Aynı adresten bütün Knicks oyuncularıyla ilgili temel bilgilere ulaşabilirsiniz.

* Patrick Ewing
Knicks'in dev adamı, sol aşil tendonundaki sakatlık nedeniyle final serisinde oynayamayacak. Fakat bu efsane oyuncuyla ilgili bir hayran sitesine uğramakta yarar var: http://www.unc.edu/~lbrooks2/ewing.html

* Larry Johnson
Faul problemi ve hafif sakatlığı nedeniyle ilk maçta Tim Duncan karşısında tutuk kalan Knicks'in bel direği Larry Johnson için hazırlanmış bir hayran sitesi:

http://www.angelfire.com/il/larryjohnson/index.html

* Latrell Sprewell
Ve Knicks'in en hareketli oyuncusu. Tam bir atlet. Sprewell'le ilgili, usta işi bir hayran sitesi:

http://www4.torget.se/

http://users/s/spree15/frames.html

NBA'in resmi yüzü: NBA.com
Anında maç bilgilerini, yorumlarını, oyuncuların performanslarını, NBA tarihini ve son haberleri burada bulabilirsiniz. NBA'in başlangıcından bu yana kaydedilmiş hemen hemen tüm görüntüleri, sesleri bu sitenin multimedya arşivinde bulmak mümkün. Ana sayfanın altındaki bir link ise, sizi NBA finallerinin unutulmaz görüntülerine götürüyor. Ortalama 900K büyüklüğündeki bu hareketli görüntü dosyalarını indirip nefis bir arşiv oluşturabilirsiniz. 1947 NBA finalinden bile görüntü var!


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır