kapat

19.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bekârlık sultanlık mıdır?
Bekârlığın sultanlık olduğuna inanıyor ve evlilik fikrinin karşısında yer alıyorsanız, öncelikle bunun nedenleri üzerine düşünün... Hâlâ evlenmemekte kararlıysanız, o halde bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

Evlilik yaşının düştüğü ve sayısının arttığı günümüzde evlilik müessesesini gereksiz bulanlar da hayli fazla. Siz de, birlikteliğini resmileştirmenin gereksiz olduğunu düşünenlerden misiniz? Peki, neden bu kadar karşısınız evliliğe? Sevdiğiniz insanla aynı evi paylaşmak, onunla birlikte uyumak, sürekli onu görmek size itici mi geliyor yoksa?

Evlilik fikrinin size niçin bu kadar itici geldiğini hiç düşündünüz mü? Sorumluluktan mı korkuyorsunuz, yoksa aynı erkekle yıllarca bir yastığı paylaşacak olmak fikri mi ürkütücü geliyor?

İlk önce bunu bir düşünün...
Tabii ki tüm bunları düşünüp kararını verecek olan sizsiniz ama uzun yıllar karşılıklı sevgi ve saygıyı yitirmeden evliliklerini sürdüren çiftler, bu mutluluğu herkesin yaşamasını öneriyor. Diğer yandan, bekârlığın sultanlık olduğunu savunanların sayısı da azımsanmayacak kadar çok. Siz de bu görüşü paylaşıyor, hayatınızı kimseyle paylaşmak istemiyorsanız işte size hem akılcı, hem eğlenceli birkaç öneri...

İnanamayacağınız kadar özgürsünüz! Tatil planlarınızı birine endeksli yapmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz zaman, alıp başınızı tatile gidin, kafanızı dinleyin. Nasıl olsa evde sizi bekleyen biri yok!

Eğer evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorsanız, o zaman uzun süreli ilişkilere girmeyin, ilişki uzadıkça bitirmek zorlaşır.

Fazla romantik olursanız istediğiniz hayatı bulamazsınız. Hani evlenmek istemiyorsunuz ya; o zaman aşık falan olmayın. Çünkü bir anda kendinizi nikâh masasında bulabilirsiniz.

Madem evlenmeyi düşünmüyorsunuz o zaman birlikte olduğunuz erkeği kendinize aşık etmeyin. Çünkü size aşık olursa evlenmek ister ve siz reddedince de çok üzülür. Bir insanın duygularıyla oynamaya hakkınız yok.

Güçlü olun; güçlü olup kendi ayaklarınız üzerinde duramazsanız ömür boyu birine muhtaç olarak yaşarsınız ve bu da ister istemez evliliği beraberinde getirir.

Size evlenme teklif edenlere eşcinsel olduğunuzu söyleyin; hemen vazgeçerler! Ama tabii aradan zaman geçtikten sonra biri gelip "demek eşcinselsin ha..." derse hiç şaşmayın.

Evlilik, daha doğrusu evlenmemek konusunda sizinle aynı görüşü paylaşan biriyle olmanız şart. Çünkü birlikte olduğunuz insan, ilişkiyi evliliğe taşımak istiyorsa işiniz zor olur.

Eğer ailenizle değil de tek başınıza yaşıyorsanız, evde fazla yalnız kalmamaya, arkadaşlarınızla birlikte olmaya çalışın. Renkli ve hareketli bir sosyal hayatınız olmazsa sıkılabilirsiniz.

Şebnem ÖZDEMİR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır