kapat

15.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Soros savaşı Tuborg'un
TUBORG hisselerinin yüzde 18.4'ünün sahibi Soros, dünkü Genel Kurul'da amacına ulaşamadı.

Genel Kurul toplantısını bir ay erteletmeyi başaran Soros, bu kez toplantı gündemine bazı maddelerin ilave edilmesi için açtığı davayı kaybetti.

Genel kurulda Soros Fund Management ile Yaşar Holding yetkilileri arasında tartışmalar yaşandı. Fon avukatının bilançoların incelenmesi için denetçi atanması teklifi üzerine, öneriyi getirenin "6 ay süreyle şirket hisselerinin en az yüzde 10'unu elinde tuttuğunu ibraz etmesi" gerektiği belirtildi. Temsilcilerin belgeleyememesi üzerine, teklif reddedildi.

Efes hisseniz mi var?
Şirketin yönetim kurulunun ibrası ve şirket sermayesinin artışının oylanmasında, Soros yetkilileri muhalefet şerhi koydu. Genel kurulda söz alan Arsan'ın Soros yetkililerine yönelttiği "Soros'un Efes Pilsen'de hissesi var mı?" sorusuna Esin, "Ben hukukçuyum, bu konuda bilgim yok" karşılığını verdi.

Tuborg'a ait arazinin 7 dönümünün Yaşar Holding şirketi DESA'ya, bir bölümünün ise Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı'na bağışlandığı, ancak vakfa bağışın SPK tarafından uygun bulunmaması üzerine arazinin Türk Tuborg'a iade edildiği belirtildi. Bu açıklamada üzerine Soros temsilcisi, şöyle konuştu:

"SPK'nın itiraz etmediği başkaca bu tür bağışlar var mı? Ayrıca bu arazinin Türk Tuborg'dan vakıfa, vakıftan yine Türk Tuborg'a satışında tam iki kez alım satım harcı ödenerek, şirket kasasından 28 milyar çıkmıştır. Bu, tüm şirket ortaklarının zararıdır. Müvekkilimin payına yaklaşık 4 milyar düşmüştür."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır