kapat

10.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Önce tespit

John Gray'in kitaplarını okudunuz mu? En meşhur kitabı "Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten". Bu kitap çok tutunca, serinin devamı geldi; "Mars ve Venüs Yatak Odasında", "Annenizin Söyleyemediği", "Babanızın Bilmediği Erkek, Kadın İlişkileri", "Mars ve Venüs'ün Aşkları", "Mars ve Venüs Flört Ediyor"... (Bu kitapların hepsi Altın Kitaplar tarafından Türkçe'ye çevrilerek yayınlandı. Kitapçılarda bulabilirsiniz.)

Tesadüf bu ya, şu sıralar benim de elime "Mars ve Venüs Flört Ediyor" geçti. Bir de baktım içinde "Ruhunuzun Eşini Bulacağınız 101 Yer" diye bir bölüm var. Tam da günlerdir konuştuğumuz, tartıştığımız konu.

Tamam, adam Amerikalı, Amerikalılar'a yönelik öneriler veriyor ama içlerinde bizlerin de uygulayacağı şeyler var.

Merak etmeyin, önümüzdeki günlerde (belki yarın) bu 101 öneriden sözedeceğiz. Bekleyemeyenler kitabı satın alıp, okuyabilirler. Kitapta başka bilgiler de var. Aşkı, mutluluğu bulmanın yollarına dair.

Kitapla ilgilenen yalnız bizler değiliz elbette. Fransızların VSD Dergisi de John Gray'ın "Mars ve Venüs'ün Aşkları" ve "Mars ve Venüs Yatak Odasında"dan esinlenerek, seksologun mutluluk reçetelerini kapak konusu yapmış. Yanda gördüğünüz resimler bu dergiden.

Haydar Dümen de yazı dizisinin bugünkü bölümünde "Erkeklere ve kadınlara altın öğütler" sununca, bu "reçeteler"i biz de kapak konusu yapalım dedik. (Yakında bir de kadın seksologların önerilerine yer vermemiz lazım!)

Aslında öğütleri hepimiz biliyoruz. Biliyoruz da uygulayamıyoruz. Birinci koşul olduğumuz gibi olmak, içimizden geldiği gibi davranmak, rahat olmak. Tabii yetiştiğimiz ortamın büyük etkisi var. Baskılarla yetişmişsek, kadın veya erkek olalım, ileşitim kuramıyoruz çevremizle, özellikle karşı cinsle.

Zaten aynı dilden konuşmuyoruz iki cins olarak, beklentilerimiz, isteklerimiz, dürtülerimiz birbirinden farklı (baksanıza birimiz Venüs'ten gelmişiz, diğerimiz Mars'tan). Bir de kendimizle ilgili sorunlarımız varsa, işimiz zor. Hiçbir sorunumuz olmasa bile karşı cinsle işler yolunda gitmiyor. Yolunda gitmesi için iki tarafın da anlayışlı davranması gerekiyor. Birbirini anlaması, hoşgörülü davranması, özür dilemeyi bilmesi v.s...

Uzmanlarınki bir tespit. Esas iş bize kalıyor. Sorunu bilirsek, çözümü de kolaylaşır...

e-mail: sguler@sabah.com.tr


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır