kapat

10.06.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
micro
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Akşener istifa etti muhalif oldu
DYP'DE Özer Çiller'e yakınlığıyla tanınan ve Tansu Çiller'in "sırdaş kurmayı" olarak bilinen Meral Akşener, dün "Bireysel değer yargılarım görevimden ayrılmamı gerektiriyor" diyerek, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti.

Çiller'in yalı komşusu, yat arkadaşı isimlere aday listesinde yer açmak için, kendisini seçim bölgesi olan İstanbul yerine, İzmit'ten aday göstermesini bir türlü hazmedemediği belirtilen Akşener'in, uzun süredir parti içinde "Cevheri yerine daha dinamik bir isimle Çiller'in karşısına çıkılması gerektiğini" savunan, aralarında Zeki Ertugay, Ali Rıza Gönül, İsmail Karakuyu, Mehmet Gözlükaya'nın da bulunduğu önesürülen yaklaşık 10 kişiyle birlikte hareket ettiği öğrenildi.

Sürpriz istifadan önceki akşam haberdar olan Çiller'in tüm aramalarına rağmen cevap vermeyen Akşener, dün grup toplantısına katılmadı, istifasını da danışmanı aracılığıyla istifa dilekçesini Genel Sekreter Nurhan Tekinel'e gönderdi. Akşener'in istifası şok etkisi yaratırken Çiller "Sevdiğimiz arkadaşımızdı" demekle yetindi.

"Tamiri bize düşüyor"
DYP'de bir grup ise, Akşener'in Çiller ve Cevheri'ye karşı kongrede aday olacağını ve "gerçekten muhalefet yapacağını" iddia ederken, bir başka grup istifanın "danışıklı döğüş" olduğu şüphesini dile getirdi. Çiller'in, kongrede muhalif kanadı bölmek ve liderlik mücadelesinde başarısız olması durumunda, Genel Başkanlığı daha sonra kendisine sunacak bir "emanetçi" aradığı iddiasını dile getiren DYP'li bir grup muhalif, Akşener'in istifasını yorumlarken, "Bir Truva atıyla mı karşı karşıyayız bilemiyoruz?" dediler. Bu grup, Akşener'in daha geçen hafta Başkanlık Divanı için geldiği Genel Merkez'de, ardından da İzmit il yöneticileriyle birlikte TBMM'deki makamında ziyareti sırasında Çiller'in "elini öpmesini" gösteriyorlar.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır